‘Hofheerschap’ Van Westen Mannen tijdens geslaagd BNZ-bedrijfsbezoek

Tijdens het bedrijfsbezoek van Business Netwerk Zeeland (BNZ) bij Van Westen Mannen in Zaamslag gisterenavond, werd het al snel duidelijk dat het predicaat Hofleverancier niet voor niets heel speciaal is. Met een rondleiding, een presentatie, een bierproeverij werden de bezoekers met diverse hapjes en drankjes een informele en gezellige netwerkavond voorgeschoteld. Met dank aan Johan van Westen die met zijn team zich van zijn beste kant liet zien.

De eigenaren Johan van Westen en Peter van Westen ontvingen onlangs tijdens het 100-jarige bestaan bij een feestelijke bijeenkomst een oorkonde, waarna het schild Hofleverancier onthuld werd. Johan van Westen hierover: ‘Samen met broer Peter van Westen zijn wij de derde generatie Van Westens die zich vanuit Zaamslag met mannenmode bezighouden. Ruim100 jaar geleden verhuisde ónze overgrootvader als kleermaker van Borssele naar Zaamslag. Hij begon daar een kleine kleermakerij en winkel, maar overleed op 35-jarige leeftijd. Daarna nam opa Piet het over. Hij was vooruitstrevend en creatief en verbouwde de winkel vele keren. Hij was één van de eersten die de computer gebruikte. In 1981 kwam ikzelf in de zaak en in 1988 broer Peter. Inmiddels beschikken we over de huidige winkel met een vintage sfeer, een horeca-afdeling op een bijzondere plek en veel technische primeurs’.

Foto: collage van bijzondere momenten tijdens het BNZ bedrijfsbezoek van afgelopen dinsdag bij Van Westen Mannen in Zaamslag

Inmiddels is van Westen mannenmode uitgegroeid tot de grootste mannenmodewinkel van Zeeland. ‘Het predicaat Hofleverancier is een kroon op ons werk’, aldus Johan van Westen die met de aanwezigen op vragen inging inzake ontwikkelingen in de branche, invloeden vanuit de regio, maar uiteindelijk ook de uitdagingen in de retailsector.

Met bierspecialist Luc Wemaes werd de bierkennis opgeschroefd, waarbij de verhalen eromheen én zijn zelf gebrouwen bier ‘Barbier’ prima in de smaak vielen. Met de speciaal verzorgde bijpassende bites bleek het dan ook een geslaagde proeverij.

Met de prachtige winkel van Van Westen Mannenmode in het achterhoofd kon de avond als succesvol worden bestempeld en keerden de deelnemers weer allen het Zeeuwse achterland in.

Meer weten over Van Westen Mannenmode? Ga dan naar www.vanwesten.com

#100jaar #zeeuwsfamiliebedrijf #zeeland #zaamslag #vanwesten #hofleverancier #netwerken

Van Westen Mannenmode | Plein 10, 4543 BH Zaamslag

Business Netwerk Zeeland | Albert Besuyen | Wouterien Dees | Marjan van Berkel | Steven Corijn

Terug naar home