Zeeuwse parels centraal tijdens bedrijfsbezoek Business Netwerk Zeeland (BNZ)

Wilco Sinke van de Sinke Groep en Joan Westrate Techno West Services uit Kruiningen deelden met hun ondernemerspassie gisterenavond de historie en de ontwikkeling van hun familiebedrijven. Dit gebeurde tijdens een interessant duo- bedrijfsbezoek dat Business Netwerk Zeeland (BNZ) gisteren bracht aan de beide leden van Business Netwerk Zeeland (BNZ).

Wilco Sinke: ‘Natuurlijk ben ik de kapitein, maar het zijn toch voornamelijk onze 200 medewerkers die het elke dag weer moeten doen’

‘Het begon in 1976 met een hijskraantje en na de nodige veranderingen in aandeelverhoudingen ben ik eigenlijk vanaf 2020 alleen aandeelhouder van de Sinke Groep na de uitkoop van broer Lau’, aldus Wilco Sinke die de ruim 30 aanwezige leden van BNZ meenam in een rondleiding op locatie én een presentatie over de activiteiten van één van de grootste bedrijven in Zeeland. ‘Gele kranen, vrachtwagens of containers. De huiskleur ons bedrijf is sterk verbonden aan al het materieel. We zijn actief in diverse takken van sport en hebben ongeveer 200 man in vaste dienst en afwisselend tussen de 25 en 50 personen in de flexibele schil’, aldus Sinke die met trots de ins- en outs van het bedrijf deelde, waarbij de recycling activiteiten terplekke bekeken werden. Wilco Sinke is niet alleen met het heden bezig, maar ook de toekomst met de bouw van een nieuwbouw werkplaats (in 2014 klaar red.) en wasstraat en een nieuw hoofdkantoor zitten al vast in de plannen van de Zeeuwse ondernemer ‘We blijven zeker niet stil staan en innoveren en investeren graag in de toekomst van het bedrijf’.

Foto: een blik van Wilco Sinke, ronduit vertellend over de ins- en outs van de Sinke Groep

Joan Westrate: ‘Als de markt verandert, dan beweeg je mee’

In de speciale kantineruimte van het prachtige, moderne kantoorpand van Techno West Services, ging ook Joan Westrate in op het ontstaan en ontwikkeling van zijn bedrijf. ‘Wij zijn met vier broers en twee zussen, die alleen aandeelhouder zijn’, verklaart Joan Weststrate. ‘Maar pa Rien Westrate – die het bedrijf in 1987 startte – loopt nog iedere dag op het bedrijf rond en tekent als laatste de inkoopfacturen af’, aldus de 45-jarige Weststrate die tijdens een rondleiding het uitgebreide machinepark toelicht aan de aanwezigen. ‘We zijn voor bedrijven een complete partner voor interne transportmiddelen, zoals heftrucks, terminaltrekkers en verreikers. Als onafhankelijke onderneming – zonder dealerschappen – leveren wij vanuit Zeeland kwaliteitsmachines voor diverse bedrijven en projecten. We hebben vandaag de dag ongeveer 700 machines in de verhuur en verhandelen er ongeveer 1000 per jaar’, vertelt een trotse Weststrate. ‘We zijn een beetje gegroeid naar een verhuurbedrijf, verhandelen machines en exporteren ze ook. Want als de markt verandert, dan beweeg je mee’, besluit Westrate vastberaden.

En wat is zo’n avond zonder een hapje en drankje… Jacoba en Ditty hadden uitstekend zorg gedragen voor de catering met een drankje en buffet. Een gezellige borrel werd een passende afstuiting van een zeer waardevol bezoek en avond bij deze twee absolute Zeeuwse parels…..

Meer weten over Sinke Groep: www.sinkegroep.nl

Meer weten over Techno Services West: www.technowestservices.nl

Meer weten over Business Netwerk Zeeland: www.businessnetwerkzeeland.nl

 

Terug naar home