Ondernemerspodium Business Netwerk Zeeland een blijvertje….

‘Het jaarlijkse Ondernemerspodium van Business Netwerk Zeeland is een blijvertje’, aldus een tevreden Albert Besuyen en Wouterien Dees, die kunnen terugkijken op een goedbezocht Ondernemerspodium 2022 van afgelopen woensdag. De ruim 45 bezoekers – met Loes Meeuwisse (burgemeester van Noord-Beveland) als speciale gast – in het prachtig gerestaureerde Restaurant Amable te Kamperland, beleefden een gevarieerd programma met het centrale thema ‘Economie & Innovatie’.

‘Naast verbinding proberen we ook kennis te delen om op deze wijze onze leden te inspireren met ervaringen en inzichten vanuit diverse invalshoeken’, aldus Besuijen. ‘En hier leent zich het jaarlijkse Ondernemerspodium prima voor’. De aftrap van het Ondernemerspodium na het voorwoord van Albert Besuyen, was voor eigenaar Lyod Oudeman. Oudeman nam ons in het kort meenam naar zijn ondernemersleven in de afgelopen vijf jaren, waarbij hij een kerk transformeerde in een restaurant. ‘Een leerzame periode, waarbij ik samen met mijn partner en ons team ben dat we erin geslaagd zijn om een rendabel horeca-gelegenheid hiervan te maken. Dit was altijd mijn droom’, aldus Oudeman overtuigend.

Ook Luc Aben van BNZ-lid Van Lanschot Kempen, de eerste spreker van de avond, was overtuigend in zijn macro-economische toelichting op de huidige situatie waarin de wereld terecht is gekomen. ‘In deze roerige tijden met stijgende inflatie, stijgende rente en economische onzekerheid komen er veel vragen op ondernemers af’, aldus Aben die zijn inzichten deelde met het publiek.

Foto: impressie van het Ondernemerspodium 2022 van Business Netwerk Zeeland, afgelopen woensdag 12 oktober 2022 in Kamperland

Bij de tweede spreker Erwin Dingemanse van BNZ-lid Bever Innovations uit Zierikzee hingen de luisteraars aan zijn lip over de innovatieslag binnen zijn bedrijf. ‘Sinds onze oprichting in 1996 ontwikkelen, produceren en leveren wij intelligente LED-verlichtingsoplossingen. Zowel voor indoor- als outdoor-toepassingen en voor de benzine-retailmarkt, industrie en horticulturesector. Ons team van 50 personen weet steeds het uiterste uit de LED-technologie te halen. Continu leggen we de lat hoger, door ingrijpende prestatieverbeteringen. Dit resulteert niet alleen in grensverleggende innovaties, maar ook in een betere concurrentiepositie en toegevoegde waarde voor onze klanten.

Tot slot gaf Jacqueline Zuidweg van Zuidweg & Partners als derde spreker een geheel andere invalshoek hoe zij als onderneemster de afgelopen jaren binnen economische omstandigheden en met haar eigen innovatiekracht ingespeeld heeft op veranderende omstandigheden. ‘ Met Zuidweg en Partners beweegt al bijna 30 jaar in de schuldhulpverlening, zeker ook voor ondernemers’, aldus Zuidweg die op haar eigen bevlogen wijze haar ervaringen met het publiek deelde.

Kortom, een geslaagd Ondernemerspodium 2022 in het Zeeuwse Kamperland.

Tot slot danken wij nogmaals Lloyd Oudeman en zijn team van Restaurant Amable voor de uitstekende verzorging van de food & drinks.

 

Terug naar home