Zeeuws-Vlaanderen niet langer een krimpregio

Zeeuws-Vlaanderen niet langer een krimpregio: snel nieuwe woningen bouwen is het advies

Er moeten snel nieuwe woningen bij komen in Zeeuws-Vlaanderen om te kunnen blijven voldoen aan de vraag. De komende tien jaar gaat het al om duizend tot vijftienhonderd woningen. Dat concludeert het samenwerkingsverband Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen na onderzoek. De Zeeuws-Vlaamse bevolking groeit, dankzij de komst van Belgen en arbeidsmigranten.

Jeroen Verstraeten is makelaar in Hulst en ziet het al jaren gebeuren. “Zeven jaar terug kwamen Belgen hier vooral kopen vanwege het prijsverschil. Nu zie je dat ze ook kopen in het duurdere segment en de rust en ruimte waarderen.” Verstraeten schat dat zijn klantenbestand voor dertig procent uit Belgen bestaat.

Druk op Vlaamse steden

Hij verwacht, zoals ook in het rapport staat, een groei voor de komende jaren. “De druk op steden wordt steeds groter. Antwerpen, Gent, Brugge, het wordt er alsmaar drukker. Belgen zoeken hier hun woongenot.”

Uit onderzoek van Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen, een samenwerkingsverband van de Zeeuws-Vlaamse gemeenten, het bedrijfsleven en instellingen blijkt dat er de komende tien jaar duizend tot vijftienhonderd nieuwe woningen nodig zijn om te voldoen aan alle vraag. Het rapport waarin staat dat er de komende jaren flink wat nieuwbouw nodig is in de regio is gemaakt door onderzoeksbureau In Fact Research.

Het gaat dan om appartementen zoals aan de Nieuwe Bierkaai in Hulst voor bijvoorbeeld (vermogende) Belgen. Maar ook om geschikte woningen voor arbeidsmigranten en expats.

Lees HIER verder!

Bron + foto: Omroep Zeeland

Terug naar home