Geslaagde ONLINE bijeenkomst HORECA TOGETHER

Het was een genoegen om vele horecapartners en leden te spreken. Elkaar informeren en blijven proberen te inspireren en verbinden tijdens de ONLINE bijeenkomst HORECA TOGETHER vanochtend.

‘Geen twijfel dat deze situatie zal leiden tot meer faillissementen,’ volgens de deelnemende KNH voorzitter Rober Willemsen. Willemsen gaf een update van de huidige situatie: ‘Er wordt gewerkt aan de noodpakketten en de uitwerking van de 1,5 meter economie is gestart, maar lijkt onhaalbaar. Hierover blijven wij nauw over in gesprek met Rutte en zijn team.’

Ondernemer Marcel Baanen beaamde dit en gaf aan dat dit niet meer te lang moet duren. ‘Wellicht dat ik eerder de stekker eruit had moeten trekken vanwege de nieuwe ontstane situatie,’ aldus Bianca Nijsen. Stephan de Leur deelde deze mening niet. Hij probeert zijn personeel juist op alle gebieden erin te betrekken. Jeffrey Stubbs probeerde de positieve punten eruit te filteren. ‘De versoepeling van de maatregelen krijgt gelukkig steeds meer vorm, ‘ aldus Stubbs. ‘Je leert je pappenheimers onder het personeel in deze tijden kennen,’ volgens een overtuigde Eric van Abbe. Monique Delfgaauw piekerde zich openlijk suf over de implementatie van de 1,5 meter afstandregels. En realiseerde dat dit niet eenvoudig zal worden.

Patrick van Zuijden betwiste het rekenmodel van de NOW regeling en gaf aan dat de druk om personeel te behouden steeds groter wordt. ‘We kunnen niet structureel op halve bezettingsgraden met Wings gaan draaien. Dan kun je beter niet opengaan,’ aldus Menno Noordenbos. Joey de Kruijf  liet nog even concreet zien hoe hij van zijn 60 personen 16 personen restaurant had gemaakt. En hoe dit uiteindelijk voor hem niet werkt….. Johan van der Linde is druk aan de slag gegaan met het doorrekenen van diverse scenario’s, maar ook hij beseft dat de continue aanpassingen van de regels het er niet eenvoudiger én haalbaarder op maakt. Ook Peter Nolet en Raymond Talsma hopen op eeen snelle ommekeer. Hoe langer het duurt, hoe lastiger het wordt…..

Kortom, een geslaagde bijeenkomst met dank ook aan de inbreng van Rober Willemsen, die wij veel succes wensen bij de behartiging van alle horeca belangen binnen de Haagse politiek. Er wordt nog met elkaar een vervolg afgestemd om wederom met elkaar van gedachten te wisselen en de ontwikkelingen tegen het licht aan te houden.

Vragen aan de deelnemers dan wel aan Rober Willemsen? Dit kan via info@businessnetwerkrijnmond.nl

Terug naar home