Ondernemerspodium Drechtsteden voor herhaling vatbaar!

Vier ondernemers op het Ondernemerspodium Drechtsteden zorgden gisterenavond in de Heeren Lounge van FC Dordrecht voor het delen van ervaringen, anekdotes maar vooral ook tips en tricks voorkomend uit hun ondernemersbestaan die de heren in deze aan de toehoorders meegaven. Een geslaagde editie dat zeker voor herhaling vatbaar is.

‘Een leuke en nuttige wijze om ervaringen te delen op deze wijze’, aldus Peter Kloens van Gebr. Kloens die als toehoorder aanwezig was. Ook Wilfred Stomp van To Be Found  vond de setting interessant: ‘Vier verschillende, ervaren ondernemers kijken toch weer ieder op hun eigen manier naar het ondernemerschap. Dat is altijd leerzaam’. Niels van Mourik van J. van Mourik & zn. merkte vooral veel vergelijkingen in de ervaringen. ‘We zitten toch allemaal in eenzelfde schuitje, waarbij ieder op eigen wijze anticipeert op ontwikkelingen. Delen van kennis en ervaring is dan ook altijd nuttig’.

De vier ondernemers – die op gepaste wijze onder de loep werden genomen door interviewer Steven Corijn van Business Netwerk Drechtsteden – namen zonder gene op het podium plaats. Ieder kwam dan ook voldoende aan bod om zijn visie te delen met de aanwezigen. Ahmed Marguoum van Yasbouw, Arjan Maat van MAAT Transport, John Weerman van De Vraagbaak Groep en Alex de Graaf van OptiGroup antwoordden gevat en inhoudelijk op de gestelde ondernemersvragen van Corijn.

Foto: een geslaagd Ondernemerspodium Drechtsteden met (vlnr) Marjan van Berkel, John Weerman, Ahmed Marguoum, Alex de Graaf, Steven Corijn en Arjan Maat

Alex de Graaf gaf aan dat hij veel eerder met het ondernemerschap had moeten beginnen. ‘Soms blijf je ergens in hangen, waarbij je achteraf beseft dat je eerder keuzes had moeten maken’, aldus De Graaf die nu als mede-aandeelhouder een enorme groei- en ontwikkelingsweg aan het bewandelen is.

Ahmed Marguoum startte zijn weg van het ondernemerschap vanaf zijn 23e jaar. ‘Marguoum: ‘Ik heb geleerd dat het belang van het managen van het verwachtingspatroon van mijn klanten enorm belangrijk is. En daarbij zorgen dat tot in detail uitgevoerd wordt wat we hebben afgesproken.

In de vragenronde over de huidige en toekomstige arbeidsmarkt maakte ondernemer Arjan Maat van zijn hart geen moordkuil. ‘Tsja… we hebben het natuurlijk regelmatig over vroeger maar als je de huidige generatie ziet, maak ik me wel zorgen. Je doet er alles aan om goede mensen aan te nemen, maar de één wenst maar drie dagen per week te werken, de ander wil helemaal niet overwerken…. Vergeleken met vroeger ging bij ons het werk altijd voor. Ik vraag me dan af hoe deze mensen rondkomen in een steeds duurder wordende samenleving. Als ondernemer zijn wij zelf zeven dagen per week met de business bezig. Dat is dan wel een groot verschil’.

Tot slot kreeg John Weerman de lachers op zijn hand. ‘Als ik weer opnieuw zou moeten beginnen als ondernemer, dan zou ik stoppen, dus niet beginnen. Als je ziet welke uitdagingen de huidige generatie voor de kiezen krijgt als startende ondernemer met de uitdagingen op het gebied van de arbeidsmarkt en de wet- en regelgeving, dan weet ik het nog zo net niet. Aan de andere kant zie ik als ondernemingen overal kansen en mogelijkheden. Zelf heb ik moeite met ‘nee’ zeggen tegen klanten, dus kan een valkuil zijn. Maar verder verwerk ik in mijn aanpak al jaren ‘het netwerken’ met klanten en relaties. Het ‘gunnen’ is daarbij belangrijk, maar uiteindelijk word je afgerekend op het leveren van kwaliteit. Dus dan kun je het maar beter goed doen’, aldus Weerman relativerend.

Een heerlijk buffet van Bon Bon Partyservice van Marcel Baanen – en onder auspiciën en de gastvrije bediening van het team van Peter Nolet –  zorgde voor de gevulde magen. Met muzikale omlijsting op de achtergrond werd er druk netwerkend teruggekeken op een geslaagde avond aan de Krommedijk.

Binnenkort vind je de foto’s op de website www.businessnetwerkdrechtsteden.nl

Terug naar home