Grandioze opening Restaurant Kita!

Nadat eerder Restaurant Il Mercato Ambacht haar deuren geopend heeft, is de tweeluik in Hendrik Ido Ambacht nu compleet. Afgelopen woensdag 1 februari was het zover en opende ook Restaurant Kita haar deuren met een spectaculair openingsfeest. En uiteraard was Business Netwerk Drechtsteden hierbij aanwezig….

‘Wat een prachtige opening’, aldus eigenaar Bjorn van Dijl die samen met managing partner Barry van Wilgenburg de woorden van burgemeester Jan Heijkoop verdienstelijk in ontvangst nam tijdens de openingsceremonie. Heijkoop benadrukte – tegen de bijna 500 gasten –  het belang van dergelijke topzaken in de regio: ’Een verrijking voor Hendrik Ido Ambacht. Restaurant Kita is prachtig en smaakvol ingericht met kwalitatief hoogwaardige interieur met een eigentijds uitstraling’, complimenteerde Heijkoop de beide heren enthousiast.

Foto: Burgemeester Jan Heijkoop met Bjorn van Dijl (l) en Barry van Wilgenburg tijdens de opening van Restaurant Kita

Bjorn van Dijl is een blij man. ‘Inderdaad een mooie toevoeging voor de Willaerts Groep, maar zeker ook voor Hendrik Ido Ambacht op deze bijzondere locatie. De rivier de Noord en KITA zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar waar vroeger de Scheepsbouw hoogtij vierde, heeft men nu vanaf het terras van KITA een fenomenaal uitzicht over deze belangrijke rivier met veel verkeer van en naar Rotterdam’,

Barry van Wilgenburg – die zowel over Il Mercato Ambacht als Restaurant Kita de scepter zal zwaaien – kon zijn enthousiasme niet verbergen: ‘Een heerlijke start. Met de naam (Kita is de Japanse vertaling voor ‘Noord’) geven we al prijs dat we ook geïnspireerd zijn door de Japanse keuken. De exquise uitgebalanceerde gerechten zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook de smaak biedt een pallet waar de westerse keuken door wordt verrast. Veel gerechten zullen geserveerd worden om met elkaar te delen. Het voor-hoofd-na concept laten we achter ons’, aldus een glimlachende Wilgenburg.

Meer weten? Neem direct contact op met Barry van Wilgenburg of ga naar  www.willaertsgroup.nl/kita/. Vanaf heden om 18.00 uur open voor diner, in de loop van het jaar open voor lunch.

Restaurant Kita | Noordkade 4 | Hendrik Ido Ambacht | 078-7620906 | info@restaurantkita.nl | www.restaurantkita.nl

Over de Willaerts Group

Willaerts Group is in de afgelopen jaren opgebouwd door horecaondernemer Bjorn van Dijl, hij heeft in deze periode meerdere horeca zaken met verschillende concepten geopend in de regio Zuid-Holland. Willaerts Group bestaat inmiddels uit de horeca ondernemingen Grand Café Willaerts, il Mercato, Strada del Vino, Le Barrage en Urban Streetfood Bar. En nu dus ook twee nieuwe horeca ondernemingen in Hendrik-Ido-Ambacht: Restaurant Kita en Il Mercato Ambacht!

 

Terug naar home