Geslaagde Business Walk in historisch Dordrecht

De warme koffie vooraf bij ‘In de Klander Muelen’, de slotborrel & hapjes achteraf op het verwarmd terras op het Statenplein én het heerlijk proefwijntje bij Wijnhuis 167 aan de Groenmark, zorgden afgelopen vrijdag 4 februari 2022 tijdens de Business Walk voor mooie, verbindende gesprekken tussen de deelnemers van Business Netwerk Drechtsteden (BND).

Deze business walk werd daarbij prachtig aangevuld door een aantal bezoeken aan historische, monumentale panden, waar BND-lid Tommie Nijhoff persoonlijk over het vakwerk van zijn schildersbedrijf vertelde. ‘Achter iedere gevel in Dordrecht zit een verhaal’, lichtte de Dordtse ondernemer toe die zich succesvol opwierp als gids.

Foto: Tommie Nijhoff en het prachtige muurschilderij van Johan Cruijff in het monumentaal pand aan de Voorstraat te Dordrecht

Een prachtige muurschildering van Johan Cruijff en Diego Maradona, waren de eye-catchers tijdens het korte bezoek aan het monumentale pand aan de Voorstaat 483, waar Niels van Duinen van Key Sports NL de deelnemers in het kort meenam in zijn activiteiten en het prachtige gebouw. ‘Onze klant wilde iets unieks op de muren van de ontvangstkamers. Onze schilders zijn hiermee aan de slag gegaan’, aldus een trotse Tommie Nijhoff.

Iedere dag is het Dordtse schildersbedrijf trots dat zij met hun specialistische vakwerk kunnen bijdragen aan de oudste stad van Holland. Dat werd ook duidelijk tijdens het bezoekje aan de geboortegrond van Aelbert Cuyp (1620-1691), waar aan de Nieuwe Haven 23, Yvonne van Wingerden een prachtige bed & breakfast ‘De Cleijne Nagtegael’ in 2020 openden. ‘Hier hebben we ‘Het gezicht op Dordrecht vanuit het Noorden’ afgelopen jaar als muurschilderij vereeuwigd in de ontvangstruimte’, aldus Nijhoff. ‘Met een prachtig resultaat tot gevolg’.

Tot slot – voordat de slotborrel en hap plaats zou vinden – kregen de deelnemers een heel speciale inkijk in de Bonifatiuskerk (gebouwd rond 1825) in de Wijnstraat, waar dit monumentale pand op dit moment getransformeerd wordt tot verschillende appartementen.

Met de slotborrel en hapjes bij In de Klander Muelen achteraf, werd een geslaagde middag afgesloten.

Terug naar home