In memoriam: Robert Jan de Heer

Robert Jan de Heer is helaas niet meer. Overleden in zijn slaap, is het vanaf heden wijlen Robert Jan de Heer. Donderdagavond 2 september 2021, 20.00 uur op het veld bij FC Dordrecht tijdens de Zomerbbq van Business Netwerk Drechtsteden, gaf Robert Jan het sein aan dat hij naar huis ging. Na heerlijk ‘getafeld’ te hebben op de rand van het veld met een hap en een drank, was voor hem het moment dat hij huiswaarts ging. Het bleek zijn laatste avondmaal te zijn geweest…….

Robert Jan was een netwerker pur sang. In het netwerken had hij soms een soort van ongeduld in zich. Verbinden vond hij leuk. Mensen koppelen en oprecht kijken of ze wat voor elkaar konden betekenen. Daar genoot hij van. Lovend was hij altijd over ‘ons’ business netwerk. Als jarenlange kringlid en dus regelmatige bezoeker van de bijeenkomsten van Business Netwerk Rijnmond én Business Netwerk Drechtsteden, stak hij zijn tomeloze gedrevenheid tijdens de bijeenkomsten nooit onder stoelen of banken. Het leek af en toe zijn valkuil: om met diverse activiteiten in de weer te zijn.

Niet alles was voor Robert Jan vanzelfsprekend. Als je met hem over de huidige coronasituatie begon, dan kwam de stoom al uit zijn oren. Ook de bureaucratie die hij meemaakt(e) in het kader van de nieuwe fase in zijn leven (lees: nieuwe vriendin), raakte hem flink. Daar had hij het vaak over. Hoe het kon dat de overheid zó met zijn burgers omging. Dat begreep hij niet. Steeds meer ontwikkelde hij een soort van aversie tegen de overheid, wat hij dan ook regelmatig uitte.

Foto: de laatste foto van Robert Jan de Heer (l), afgelopen donderdag 2 september 2021 tijdens de ZomerBBQ van BND in het bijzijn van Ralph Post van Sligro.

Maar gevoel voor humor had hij zeker. Robert Jan kon zaken op geheel eigen wijze verwoorden en samenvatten met vaak een kritische (soms cynische) – maar gewoon humorvolle – ondertoon. Dan lagen we in een deuk om hem hoe hij sommige zaken benaderde. En lachte hij mee. Waarop hij dan weer de situatie relativeerde. Ook dát was Robert-Jan. Een prachtkerel. Een harde werker met een duidelijke mening. Maar eentje die zich maximaal inzette voor o.a. zijn opdrachtgevers Wim Hofman, Eric Nijemanting en Frans Poldervaart en het beste met hun voor had.

Onlangs het 60e levensjaar aangetikt, blijkt het nu zijn laatste samenzijn in het netwerk te zijn geweest met Robert Jan. Deze week zou hij samen met SmartDC namens Micros een presentatie gegeven hebben tijdens de business kringen van Business Netwerk Rijnmond. Maar het mag helaas niet zo zijn. Robert Jan werd dood aangetroffen in zijn woning. Het ongeloof speelt door de hoofden. Maar het feit blijft dat Robert Jan van ons is heengegaan. We zullen hem missen en danken hem voor zijn tomeloze toewijding.

Namens Business Netwerk Rijnmond en Business Netwerk Drechtsteden: RIP Robert Jan de Heer! Wij wensen de familie & vrienden veel sterkte toe met dit verlies.

PS: dit ‘in memoriam’ is gepubliceerd met toestemming van de naaste familie. De begrafenis vindt in besloten kring plaats.

 

Terug naar home