‘Papa Blanca’: Het rijke leven van een Rotterdamse misdaadondernemer

Uitnodiging Business Kring Diamond & Business Kring Silver op dinsdag 18 juni van 12.00-14.00 uur
De business kringen van Business Netwerk Rijnmond worden deze maand gezamenlijk gehouden op dinsdag 18 juni 2024 van 12.00-14.00 uur. We zijn deze editie te gast bij Hotel Fletcher Wings aan de Rotterdam Airportplein 68 te Rotterdam. Parkeren kan in de aangelegen parkeergarage.

 

Niet zomaar een bijeenkomst…. Oude historie komt weer tot leven! Tijdens een interessante netwerkkringlunch worden aan de kringleden een inzicht gegeven in het rijke leven van de Rotterdamse misdaadondernemer Frans de Wit (1943) die als ‘Papa Blanca’ opereerde in de Rotterdamse onderwereld. Schrijver Ad den Dool en BNR-lid Aart Bloemheuvel vertellen u álles over hoe het bloedstollend leven van een Rotterdamse penose baas. En uiteraard over de jarenlange zoektocht, dat leidde tot de arrestatie van deze Rotterdamse crimineel. Kortom, een boeiend verhaal met een verrassende ontknoping.

 

Foto: oud-rechercheur Aart Bloemheuvel (l) en schrijver Ad van den Dool op dinsdag 18 juni te gast bij Business Netwerk Rijnmond

 

Aart Bloemheuvel in het kort: ‘Papa Blanca was eind jaren zeventig de grootste koppelbaas van Nederland. Tegelijk handelde hij in hasj, zat in de valsemunterij en organiseerde allerlei slimme fraudes. Daarnaast exploiteerde De Wit een drukbeklant keldercafé, een luxueuze seksclub en een handvol illegale gokhuizen in de Maasstad’. Ad van den Dool (1956) was journalist bij onder meer het Rotterdams Nieuwsblad en tekstschrijver en bedrijfsjournalist bij reclamebureaus en schreef het boek Papa Blanca.

 

Tijdens deze business kring wordt onder het genot van een heerlijke lunch in de ‘Chuck Yeager White’ zaal van het Fletcher Wings Hotel de wereld van Papa Blanca beschreven. Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot netwerken. Meer over het boek vindt u via www.papablanca.nl

 

 

 

Terug naar home