Business Kringen in perpectief van personeel & arbeidsrecht

‘Ik wens je veel personeel toe’ is een vaak gehoorde kreet. In groepsverband werd afgelopen week het thema van de business kringen van Business Netwerk Rijnmond (BNR) bij Lommerrijk (kring Diamant) en LVH Advocaten (kring Silver) intensief met elkaar besproken onder het genot van een heerlijke lunch.

Kring Diamant werd ontvangen op de prachtige evenementenlocatie Lommerrijk aan de Bergse Plas. Onder het genot van een kop koffie en de lunch werd de discussie gestart en de ervaringen gedeeld over o.a. de personele uitdagingen. ‘Je kunt nog zo’n mooie locatie hebben net als ons bij Lommerrijk, maar als het personeel niet passend of willend is, dan helpt het niet. Inmiddels hebben we ongeveer 65 man personeel en hebben we vele medewerkers die al langer bij ons werkzaam zijn, maar ook wij ervaren de laatste tijd meer uitdagingen aangezien een aantal sleutelfiguren zullen vertrekken. En dat moet je zien op te vangen in een zeer lastige arbeidsmarkt’, aldus Monique Delfgaauw die inmiddels zélf al ruim 40 jaar bij Lommerrijk werkt, waarvan de laatste dertien jaar als algemeen directeur.

Foto: de Diamond Kring van Business Netwerk Rijnmond afgelopen week te gast bij partner Lommerrijk

De Silver Kring was deze keer te gast bij LVH Advocaten, dat gevestigd is in het prachtige World Port Center aan de Wilhelminakade te Rotterdam. Met het prachtige uitzicht over de Maas vanaf de 27e etage, daagden Peter de Graaf en Richard Ouwerling – onder het genot van een heerlijke lunch – de aanwezigen uit met een ware quiz, op het gebied van juridische stellingen/vragen waarbij o.a. het arbeidsrecht voor ondernemers onder de loep werd genomen . ‘Vele MKB-ondernemers hebben moeite met de huidige arbeidswetgeving en vinden het lastig om deze juist toe te passen’, aldus Ouwerling die als advocaat in het arbeidsrecht actief is. Ouwerling had niets teveel gezegd, gezien de uiteindelijke resultaten van de quiz.  Marco Kooman van Tender Valley ging uiteindelijk met de prijs ervandoor.

Foto: Peter de Graaf (l) en Richard Ouwerling van LVH Advocaten tijdens de juridische quiz bij de Silver Kring in het World Port Center

Al met al een geslaagde aprileditie van de business kringen. Met dank aan Monique Delfgaauw (Lommerrijk) en Peter de Graaf en Richard Ouwerling (beiden LVH Advocaten).

Ook interesse om deel te nemen aan een business kring van Business Netwerk Rijnmond? Mail dan naar info@businessnetwerkrijnmond.nl

Terug naar home