In memoriam: Robert Jan de Heer (1961-2021)

‘Mensen koppelen en oprecht kijken of ze wat voor elkaar konden betekenen. Daar genoot hij van’.

Inmiddels alweer ruim twee jaren geleden dat BNR-kringlid Robert Jan de Heer ons allen is ontvallen. Overleden in zijn slaap op 2 september 2021 na het bezoek aan ons business netwerk op het veld van FC Dordrecht. En laten we nu komende donderdag 7 september 2023 wederom onze jaarlijkse BBQ op het veld beleven. Een passend moment van bezinning.

Steven Corijn van Business Netwerk Rijnmond (BNR) kende Robert Jan de Heer al jaren. ‘Binnen ons netwerk was Robert Jan zeer actief. Hij was een netwerker pur sang. In het netwerken had hij soms een soort van ongeduld in zich. Verbinden vond hij leuk. Mensen koppelen en oprecht kijken of ze wat voor elkaar konden betekenen. Daar genoot hij van. Lovend was hij altijd over ‘ons’ business netwerk. Zijn tomeloze gedrevenheid stak hij nooit onder stoelen of banken’, licht Corijn de persoon De Heer in het kort toe. ‘Dat gold ook met diverse bedrijven in het netwerk, waar hij activiteiten voor deed. In de week erop zou hij samen met i3d.net namens Micros een presentatie gegeven hebben tijdens de business kringen van BNR. Helaas’, aldus Marjan van Berkel namens BNR/BND waar Robert Jan vaak zijn gezicht liet zien.

Foto: de laatste foto van Robert Jan de Heer (l) in levende lijve, donderdag 2 september 2021 tijdens de jaarlijkse ZomerBBQ in het bijzijn van goede vriend Ralph Post van Sligro Rotterdam-Zuid.

Corijn en Van Berkel stellen het gevoel voor humor van De Heer voorop. ‘Robert Jan kon zaken op geheel eigen wijze verwoorden en samenvatten met vaak een kritische (soms cynische) – maar gewoon humorvolle – ondertoon. Dan lagen we in een deuk om hem hoe hij sommige zaken benaderde. En lachte hij mee. Waarop hij dan weer de situatie relativeerde. Daar hielpen we hem dan mee’, herinnert Corijn zich. Van Berkel vervolgt: ‘Ook dát was Robert-Jan. Een prachtkerel. Een harde werker met een duidelijke mening. Maar eentje die zich maximaal inzette voor o.a. zijn opdrachtgevers zoals Wim Hofman, Eric Nijemanting en Frans Poldervaart, maar ook Lucas Tak waar hij het beste mee voor had’.

Maar Robert Jan werd aldus dood aangetroffen in zijn woning op 2 september 2021. ‘Het ongeloof speelt nog steeds door de hoofden. Maar het feit blijft dat Robert-Jan van ons is heengegaan. We blijven hem missen en danken hem voor zijn tomeloze toewijding. En zullen hem niet vergeten binnen ons netwerk’, besluiten Corijn en Van Berkel. ‘Komende donderdag zullen we dan ook zeker een passende toost uitbrengen op hem’.

Meer informatie over de ZomerBBQ van komende donderdag 7 september vind je via DEZE LINK!

Terug naar home