Koninklijke van Twist voorloper op het gebied van toepassing waterstof

Duurzaamheid ook hoog in het vaandel bij leden BNR

Dat het onderwerp ‘duurzaamheid’ hoog in de agenda staat, merken we tijdens de diverse bijeenkomsten van Business Netwerk Rijnmond waar partners & leden van het netwerk hun kennis en ervaring delen. Het onderwerp ‘duurzaamheid’ gooit hoge ogen en dat is gezien de diverse marktontwikkelingen niet zo vreemd. Zo ook bij BNR-lid Koninklijke van Twist, waar kringlid Caroline van der Heiden duidelijk maakt dat in de bedrijfsvoering vooral naar nieuwe mogelijkheden gekeken wordt.

‘Een mooi voorbeeld ervan is de eerste machine op waterstof. Voor BAM hebben we een asfaltspreidmachine gemaakt die door BAM Infra als eerste in de bouw op een waterstofverbrandingsmotor rijdt’, aldus Van der Heiden trots. ‘Koninklijke van Twist heeft de machine namelijk omgebouwd door de dieselmotor eruit te bouwen en er een eigen beheer ontwikkelde waterstofmotor in te bouwen. Door deze ombouw wordt de machine in een keer zero emissie, een reductie van ruim 80.000 kilogram CO2 uitstoot per jaar’.

Van der Heiden licht verder toe: ‘Eén van de voordelen van een waterstof motor ten opzichte van alternatieven zoals batterijen of een brandstofcel is dat de waterstofmotor gebaseerd is op algemeen bekende verbrandingsmotor technologie, waardoor service en onderhoud geen issue zijn.

Meer weten over Koninklijke van Twist? Contact met Caroline van der Heiden of ga naar www.kvt.nl

Terug naar home