SmartDC en Micros centraal tijdens Business Kringen Rijnmond

Na de grote schok van het overlijden van kringlid Robert Jan de Heer in september, was het afgelopen week alsnog de beurt aan Lucas Tak en Frans Poldervaart om de Business Kringen van Business Netwerk Rijnmond op de locatie SmartDC in de Van Nelle Fabriek te ontvangen. Waar Robert-Jan de Heer de presentatie zou doen (in september) pakten Tak en Poldervaart dit op bewonderenswaardige wijze op afgelopen week.

De gevaren van cybercriminaliteit werd door Frans Poldervaart en Johan Vavier in kaart gebracht. Naast een aantal technische aspecten, werd het al snel duidelijk dat menselijk handelen in 80% van de gevallen van cybercrime aan de basis staat voor de meest, desastreuze gevolgen voor mens en organisatie. Dat de ontwikkelingen zich in rap tempo opvolgen, werd als feit geconstateerd.

Het verhaal van SmartDC, I3-net en de aansluiting bij Ubisoft werd enthousiast door Lucas Tak gedeeld met de deelnemers. Met een rondleiding eraan gekoppeld, werd het al snel duidelijk dat het belang van datacenters in de huidige en komende tijd alleen maar zal toenemen.

Dank aan Micros – Frans Poldervaart & Johan Vavier en SmartDC – Richard Boogerd en Lucas Tak.

De volgende business kring zal plaatsvinden op 8 december, waar we te gast zijn bij Dave Schardijn op de locatie van NFGD.

Terug naar home