Rob van Wijk nieuwe directeur Theater de Stoep

Het college van burgemeester en wethouders van Nissewaard heeft Rob van Wijk benoemd tot nieuwe directeur van Theater de Stoep en van het Centrum voor de Kunsten. Van Wijk volgt per 1 september de huidige directeur Reggy Barra op, die met pensioen gaat.

 

Foto: Rob van Wijk, vanaf 1 september nieuwe directeur Theater De Stoep 

 

Samenwerking

De nieuwe directeur (47 jaar) heeft veel kennis van de theaterwereld opgedaan als theaterprogrammeur bij de Kunstlinie Almere Flevoland en was tien jaar lang directeur van Schouwburg Nieuwe Doelen in Gorinchem. Zowel Van Wijk’s cultureel ondernemerschap als zijn voorliefde voor theater waarbij de beleving van bezoekers belangrijk is, zijn kenmerkend voor zijn manier van werken. Daarbij zoekt hij nadrukkelijk de samenwerking met andere partners in het culturele veld, maar ook met het bedrijfsleven.

Sporen verdiend

Cultuurwethouder Hamerslag is verheugd over de komst van Van Wijk: “Cultuur staat hoog in het vaandel bij Nissewaard. We zijn dan ook blij dat we met Rob van Wijk een directeur binnenhalen die zijn sporen in de theaterwereld heeft verdiend en die gewend is met andere commerciële partners te werken aan een optimaal kunst- en cultuurklimaat. De gemeente Nissewaard kan die kwaliteiten van een directeur voor Theater de Stoep en het Centrum voor de Kunsten goed gebruiken.”

Vertrouwen

Van Wijk ziet uit naar zijn nieuwe werkkring: “De gemeente Nissewaard heeft met veel lef de afgelopen jaren geïnvesteerd in cultuur. Met als boegbeeld het prachtige Theater de Stoep. Ik vind het geweldig om in zo’n ambitieuze omgeving en in zo’n theater te mogen werken. De enthousiaste groep medewerkers van zowel het theater als het Centrum voor de Kunsten geven me alle vertrouwen, dat we de komende jaren verder zullen uitgroeien tot onmisbare culturele peilers van de gemeente Nissewaard. We zullen als theater een prominente plek in theaterland innemen”.

 

Over Theater de Stoep

Het prachtige theater – lid van Business Netwerk Rijnmond – beschikt over twee theaterzalen, verschillende foyers, een theatercafé, artiestencafé, VIP lounge, vergaderruimtes en kantoren. De grote zaal heeft een orkestbak en biedt plaats aan 650 bezoekers. 461 zitplaatsen bevinden zich op de begane grond en 189 op het balkon. De kleine zaal heeft 200 zitplaatsen in een tribuneopstelling. Deze zaal zal tijdens Club Cabaret en het muziekcafé ingericht worden met tafeltjes en stoeltjes, zodat er weer een geheel andere sfeer ontstaat. Daarnaast zijn sta(pop)concerten mogelijk met een ingeschoven tribune.


Theaterplein 1

3201 DH Spijkenisse

0181-652222

info@theaterdestoep.nl

www.theaterdestoep.nl

 

 

 

Terug naar home