Bep van Klaveren Memorial blijft behouden voor de toekomst!

Junior Bep van Klaveren dag voor eerbetoon Olympisch kampioen 1928

Op 27 mei 2016 is bij het traditionele Bep van Klaveren Ontbijt bekendgemaakt, dat enkele Rotterdamse ondernemers zich in samenwerking met andere partijen hebben ontfermd over de Bep van Klaveren Memorial. Dit is het jaarlijks boksevenement ter ere van de in 1992 overleden Olympisch bokskampioen uit Rotterdam.

 

            

De nieuwe maatschappelijk investeerders nemen verantwoordelijkheid voor de Stichting Bep van Klaveren Memorial en vormen een nieuw bestuur. Ed van Leeuwen treedt namens hen op. Ardie den Hoed blijft met zijn Fast Forward de vaste sponsorwerver en producent. De Nederlandse Boksbond tekent voor het boksprogramma. Naast alle andere sponsors geeft Rotterdam Topsport financiële ondersteuning. Drievoudig Olympisch medaillewinnaar Arnold Vanderlyde, nu ambassadeur van de Memorial, wordt met zijn Fighting Fit Academy een vaste partner.

Het is de bedoeling om de herinnering aan Bep van Klaveren onderdeel te maken van een breder initiatief, gericht op het eren, instandhouden en maatschappelijk inzetten van het sportieve erfgoed van Rotterdam. Zo zal ook extra aandacht gaan worden gegeven aan de nagedachtenis aan Rotterdams grootste voetbalicoon, Coen Moulijn. Het naar hem vernoemde jeugdtoernooi, de Coen Moulijn Memorial Cup, zal worden uitgebreid.
 

De Bep van Klaveren Memorial beleeft dit jaar zijn 23e editie en zal plaatsvinden op maandag 19 september 2016 in de MaasSilo. Op deze historische locatie zullen het sportieve en industriële erfgoed van Rotterdam elkaar snijden.


Junior Bep van Klaveren dag voor eerbetoon Olympisch kampioen 1928  

Voorafgaand wordt in de MaasSilo op zondagmiddag 18 september de ‘Junior Bep’ gehouden. De ring is dan vrij voor de Nederlandse bokstalentjes, waaronder die van Boksvereniging Crooswijk. De Stichting Bep van Klaveren Memorial wil de ‘Junior Bep’ in de komende jaren groter maken om Bep’s herinnering te koppelen aan de jeugd.

In 1928 werd Bep van Klaveren de tot nu toe enige Nederlandse Olympisch kampioen boksen. Juist in dit Olympisch jaar 2016 is het geweldig om weer stil te kunnen staan bij zijn unieke gouden prestatie.

Alles over de Bep van Klaveren Memorial vindt u via de website www.bepvanklaverenmemorial.nl  

Terug naar home