VLS in top van Nederlandse schoonmaakbedrijven

Van Leeuwen Service (VLS) – partner van Business Netwerk Rijnmond – houdt zich uitstekend staande in de top 20 van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland. Het familiebedrijf stijgt met een omzet van 29,9 miljoen euro per jaar naar de 11e plaats op de nationale ranglijst en nadert hierdoor de top 10.

 

Foto: beeld van het hoofkantoor VLS te Zwijndrecht

Onderzoek:

Vakblad Service Management heeft, in samenwerking met corporate finance bureau MBCF, recent de nieuwste editie van hun jaarlijkse onderzoek naar de grootste dienstverleners in de schoonmaakbranche uitgebracht. In het onderzoek baseren de sectorspecialisten zich op financiële gegevens (bijvoorbeeld gedeponeerde jaarrekeningen) en informatie die door de bedrijven zelf worden aangeleverd.

Een analyse van de data toont aan dat de inkomsten van de top 50 spelers in de Nederlandse schoonmaakbranche afgelopen jaar met 4% is gestegen, van €1,67 miljard in 2014 naar €1,73 miljard in 2015. Volgens Schoon Werkt!, de branchevereniging van de schoonmaaksector, draait de gehele sector een omzet van ongeveer €4,5 miljard – de top van de markt is dus goed voor bijna 40%. De 50 grootste dienstverleners halen hun omzet voor 70% uit schoonmaakactiviteiten, voor 14% uit specialistische schoonmaak en voor 11% uit glasbewassing. Gezamenlijk hebben zij circa 80.000 werknemers in dienst, waarvan het merendeel (65%) werkzaam is voor de vijf grootste spelers in de branche.
 

 

Over de VLS Groep:

De VLS Groep is een zelfstandige organisatie met sterke ambities. De afgelopen 35 jaar ontwikkelde VLS zich van een kleinschalig familiebedrijf tot een van de grotere schoonmaakorganisaties in Nederland. Wij willen onze prestaties leveren in een prettige, familiaire sfeer met een no-nonsense cultuur. Dit draagt bij aan de stabiliteit van het bedrijf en daarmee aan de continuïteit in de relatie met onze opdrachtgevers.

VLS is regionaal georiënteerd met een landelijke dekking. De organisatie bestaat uit VLS Schoonmaak en VLS Multiservice en biedt een compleet pakket facilitaire diensten aan voor de zakelijke markt. VLS Schoonmaak heeft zich gespecialiseerd op regulier schoonmaakonderhoud voor kantoren, zorginstellingen en overige instanties. VLS Multiservice richt zich voornamelijk op de specialistische reiniging van o.a. trappenhuizen en treinstations maar ook op de levering van specia-listen voor de reiniging van bv. voetbalstadions.

 

Hoofdkantoor VLS Groep:

Bezoekadres:                                                                   
Middellijn 2                                                               
3335 KC
Zwijndrecht

           

Tel: 078 – 6191919                                  
Fax: 078 – 6123900                                            
E-mail: vls@vls.nl                                                       

Website: www.vls.nl

Terug naar home