FACET Academy start op maandag 14 maart

Het draait om de klant – Lean Thinking!

Facet Accountants en Adviseurs – partner van Business Netwerk Rijnmond – nodigt partners en leden uit om deel te nemen aan de Facet Academy met vier strategische themasessies. De eerste sessie is op 14 maart van 17.00-20.00 uur op de hoofdlocatie te Capelle a/d IJssel. Let op: deze sessies zijn bedoeld voor dga’s/ondernemers/managers van bedrijven met > 10 medewerkers!

 

 

 

Facet Academy: jaarthema ‘Lean Thinking’

Het jaarthema van de FACET Academy staat in het teken van ‘Lean Thinking’. Lean is een begrip geworden bij bedrijven, non-profitorganisaties en bij de overheid. Bij vele duizenden organisaties wordt Lean actief toegepast en andere overwegen ermee aan de slag te gaan. De motieven om Lean te kiezen als managementstrategie voor het inrichten van de organisatie zijn heel verschillend. Ze variëren van het streven om beter aan de wensen en eisen van de klant te voldoen tot noodzaak tot bezuinigingen, van de wens op nieuwe markten concurrerend te kunnen opereren tot het verkleinen van de wachtlijsten.

In vier afzonderlijke sessie zullen de onderstaande onderwerpen aan bod komen:

14 maart – Verandermanagement

23 mei – Lean – focus op klanten en medewerkers

26 september – Principes van lean

14- november – Lean als bedrijfsbrede aanpak

14 maart: Verandermanagement

In deze sessie staan wij uitvoerig stil bij de aanpak van een verandertraject binnen organisaties. We doorlopen bovenstaand schema waarbij wij voor elke deelnemende organisatie een ‘marsroute’ bepalen aan de hand van de kleuren van Leon Caluwé. Voorafgaand aan deze sessie krijgen de deelnemers daarvoor via de mail een ‘persoonlijke scan’ waarbij na invulling de manier van denken en handelen inzichtelijk gemaakt wordt. Het resultaat wordt tijdens de sessie persoonlijk uitgereikt en toegelicht.


23 mei: Lean – Focus op klanten en medewerkers

In deze sessie bepalen wij de toegevoegde waarde van de eigen organisatie. Van de aanwezige deelnemers worden de websites ‘getoetst’ op deze toegevoegde waarde.
Tevens doorlopen wij de mogelijke consequenties van een dergelijke keuze voor de noodzakelijke competenties van de medewerkers. Er worden een aantal handige hulpmiddelen op tafel gelegd en toegepast


26 september: Principes van lean

In deze sessie doorlopen wij deze vijf principes. Een gastspreker toont de aanpak van hun eigen organisatie waardoor zij succesvol zijn. Samen met de aanwezigen werken wij een ‘customer journey’ stapsgewijs uit waardoor men na deze sessie zelf in staat is om dit op de eigen organisatie toe te passen.

14 november: Lean als bedrijfsbrede aanpak

In deze sessie wordt strategie en managementstijl aan elkaar gekoppeld. Hoe is de eigen stijl van leidinggeven en past deze in het filosofie van Lean? Een gastspreker toont aan hoe zij in de eigen organisatie hierdoor succesvol zijn.


De FACET Academy in het kort:

  • aan deelname zijn geen kosten verbonden
  • pakkende en effectieve bijeenkomsten op basis van een jaarthema
  • deskundige inleiders en veel interactie
  • tijdstip: van 17.00 – 20.00 uur, locatie FACET
  • inclusief kleine maaltijd
  • vaste avond: maandagavond
  • maart, mei, september en november
  • maximale groepsgrootte 16 deelnemers

 

U kunt zich HIER aanmelden!

 

Bedrijfsgegevens FACET Accountants & Adviseurs

Fascinatio Boulevard 770

2909 VA Capelle aan Den IJssel

Tel.: 010 – 452 61 44

E-mail: info@facet-accountants.nl

www.facet-accountants.nl

 

Terug naar home