Sjoerd de Waal scoort met nieuw boek “The Whole Brain Leader”

Eigenaar Sjoerd de Waal van Trainnovation – lid van Business Netwerk Rijnmond – scoort met zijn pas uitgegeven nieuwe boek ‘The Whole Brain Leader’.  

Nieuwe aanpak

“Een nieuwe aanpak,” aldus Sjoerd de Waal. ”
De meeste leiders en ondernemers zullen het beamen, het zijn roerige tijden en wat vroeger voorspelbaar was is nu hoogst onzeker. Dat vraagt om een nieuwe aanpak. Het oude vertrouwde organogram kan zo langzamerhand wel richting prullenbak.” De Waal, auteur van het boek ‘The Whole Brain Leader’ licht het onderwerp onder meer toe in het boek via de term VUCA.

Foto: Trainnovation eigenaar Sjoerd de Waal 

De Waal:” Een VUCA wereld is bewegelijk, onzeker, complex en je weet nooit waar een volgende verandering opduikt.
Dit betekent dat je als organisatie veel flexibeler moet kunnen omgaan met die wereld, dat je jezelf aan kunt passen aan de omstandigheden. Dat vraagt om een andere kijk op leiderschap en leiderschapsontwikkeling. Daar ondernemers per definitie leiders zijn, is dit boek ook uitermate geschikt voor een ieder die een onderneming onder zijn/ haar hoede heeft.”

Echte leiders blijven zich ontwikkelen

In the Whole Brain Leader leggen Sjoerd de Waal en zijn co-auteur Ingvar Jónsson uit dat leiders zich zowel horizontaal als verticaal ontwikkelen. Met horizontaal wordt het ontwikkelen van kennis en vaardigheden bedoeld en met iedere verticale ontwikkeling vergroot je je denkkader. Hierbij onderscheiden ze, naar ontwikkelingsfase, de Expert (vertrouwend op zijn expertise), de Achiever (die samen met z’n team de doelen haalt), de Individualist (die deze doelen ter discussie stelt) en de Strategist (die organisaties weet te transformeren). Dit laatste leiderschapsniveau behoort toe aan the Whole Brain Leader, degene die effectief om weet te gaan met de VUCA wereld.

Vier stappen

In het boek werken De Waal en Jónsson deze ontwikkeling uit aan de hand van een vier-stappen model, waarbij je eerst de confrontatie aangaat met jouw eigen werkelijkheid. Vervolgens verdiep je je in de breinvoorkeuren binnen je organisatie. Op basis hiervan stel je teams samen die zich d.m.v. Whole Brain Thinking optimaal kunnen aanpassen aan de wisselende eisen die aan hen gesteld worden. De derde stap is het als leider actief coachen o.b.v. breinvoorkeuren, waarna je de laatste stap, de transformatie naar Whole Brain Leadership, realiseert. Hierbij is leiderschap niet meer een functie, maar een proces.
De organisatie kan nu afscheid nemen van zijn organogrammen en werken als een prettig, effectief, efficiënt en creatief netwerk. Alle breinvoorkeuren worden optimaal ingezet.

  


Informatie en bestellen


Wilt u uw leiderschap en uw organisatie verder ontwikkelen, aarzel dan niet en verdiep u in dit prettig geschreven boek! Het boek is HIER via Managementboek.nl  te verkrijgen.

Wilt u direct de persoonlijk begeleiding van Sjoerd de Waal, schroom dan niet contact met hem op te nemen. Hij bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Meer informatie over Sjoerd de Waal en Trainnovation vindt u op www.trainnovation.nl

Terug naar home