Genomineerden 31ste Rotterdamse Ondernemersprijs bekend

Goedegebuur, ShoreTension en Viscon Group zijn donderdag 29 oktober door de vakjury genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs 2015.

Stichting Rotterdamse Ondernemersprijs zet succesvol ondernemerschap in de regio in de schijnwerpers met de jaarlijkse competitie om de Rotterdamse Ondernemersprijs. De prijs staat in het teken van ‘grensverleggend ondernemerschap’. Uit alle inschrijvingen heeft de jury drie bedrijven geselecteerd die zich op dit thema op bijzondere wijze onderscheiden. “Ieder jaar zijn we weer blij verrast dat er in onze regio zulke mooie bedrijven gevestigd zijn”, zegt de jury. “ De genomineerden van dit jaar treden niet vaak op de voorgrond, maar zij laten in hun branche allemaal innovatief en inspirerend ondernemerschap zien. Dat maakt ze alle drie bijzonder in hun eigen tak van sport.”

De genomineerden:

 

 

Goedegebuur (Rotterdam)

 

 

 
Het familiebedrijf Goedegebuur levert al 60 jaar hoogwaardig rundvlees, van een specifieke en constante kwaliteit, bestemd voor catering en retail. Goed vakmanschap en innovatieve ontwikkelingen hebben geresulteerd in een gespecialiseerd modern rundvlees verwerkend bedrijf. Vanuit Rotterdam distribueert het bedrijf dagelijks naar alle landen van de Europese Unie, van Finland tot Portugal en sinds een paar jaar ook naar Rusland en het verre oosten. Michiel Goedegebuur (general manager):” Heel trots ben ik op onze nominatie, het geeft een verdere boost aan ons bedrijf. Onze “start-up” fase ligt ver achter ons, maar we laten nog steeds zien heel eager te kunnen en vooral te willen ondernemen en het bedrijf daarmee verder uit te bouwen en professionaliseren. Op Rotterdamse grond, met volledig Rotterdams eigenaarschap en met de Rotterdamse mentaliteit!

ShoreTension (Rotterdam)

 

 

 

ShoreTension® is een uniek systeem dat de trossen van zeeschepen continu op spanning houdt waardoor schepen, ook bij hevige wind en golven, veiliger kunnen afmeren en maximaal kunnen worden geladen en gelost. Na een aantal incidenten in de haven is het ShoreTension-systeem ontwikkeld door de K.R.V.E. en wordt inmiddels toegepast in havens wereldwijd. Erik de Neef (director): “ Onze nominatie is een erkenning voor wat we doen, zeker na toch ook sceptische reacties afgelopen jaren. Wij willen laten zien dat we meer zijn dan ‘alleen’ de zonen van de oorspronkelijke roeiers uit de haven. Het werk, de normen en eisen in de haven zijn veranderd en dat vraagt om innovaties. Deze innovaties hebben we op meerdere vlakken met mensen uit onze eigen organisatie bedacht en ontwikkeld. We zijn trots op wat we neergezet hebben en zien dat als ondernemerschap pur sang.”

Viscon Group (’s-Gravendeel)

 

 

Viscon is een internationaal opererend familiebedrijf dat al 45 jaar productielijnen ontwikkelt om productieprocessen te automatiseren in de industrie van Groente & Fruit, Kuikenbroederijen & Distributiesystemen. Het bedrijf voorziet klanten van optimale oplossingen die passen bij sectorspecifieke vraagstukken. Daarnaast innoveren zij continu om de best mogelijke oplossingen in de markt te leveren. Cees Visser (eigenaar): “Ik ben heel blij met de nominatie, maar ik ben slechts onderdeel van het succes. Het is de groep die het doet. Ons bedrijf is altijd op zoek naar goede technisch geschoolde mensen waarmee we onze producten verder kunnen ontwikkelen. Deze mensen vinden is lang niet altijd makkelijk. Met onze deelname willen we laten zien dat bedrijven in de techniek aantrekkelijk zijn om voor te werken en dat ze gewaardeerd worden om goed ondernemerschap.”

Favoriet van het publiek?

De komende maand gaan de drie genomineerden de strijd met elkaar aan om naast de stem van de vakjury ook die van het publiek voor zich te winnen. Stemmen op het bedrijf van uw keuze kan via www.rotterdamseondernemersprijs.nl . De winnaar van de 31ste ondernemersprijs wordt bekend gemaakt op maandag 23 november tijdens de prijsuitreiking in Beurs-WTC Rotterdam.

Mr. K.P. van der Mandele Penning

Voorafgaand aan de prijsuitreiking reiken we ook de mr. K.P. van der Mandelepenning uit. De penning gaat ook dit jaar naar een Rotterdamse ondernemer die zich op een bijzondere manier inzet voor de stad Rotterdam en haar inwoners.

Uitreiking 23 november

Ondernemers en geïnteresseerden die de prijsuitreiking willen bijwonen, melden zich voor deze

(netwerk)bijeenkomst aan via http://www.rotterdamseondernemersprijs.nl  Deelname is gratis.

Terug naar home