Bep van Klaveren Memorial partner van Business Netwerk Rijnmond

Het zakenplatform van Business Netwerk Rijnmond gaat samenwerken als partner van de Stichting Bep van Klaveren Memorial. Binnenkort wordt het partnercontract met een duur van vier jaren getekend tussen de directie van het zakenplatform en de stichting.

Voorzitter Ardie den Hoed ziet de samenwerking helemaal zitten: “Het netwerk van Business Netwerk Rijnmond is interessant en uitgebreid. De stichting Bep van Klaveren Memorial is toe aan de 22e editie en gaat richting nummer 25. Daar hebben we dus sterke partners bij nodig. Vorig jaar hebben we in een eerste fase aan elkaar gesnuffeld en beide partijen zitten op één lijn qua samenwerking. Dat is mooi en biedt kansen!”

De directie van Business Netwerk Rijnmond is verheugd met de samenwerking. Steven Corijn hierover: “Een echte Rotterdammer die Bep van Klaveren…. En dat trekt ons enorm aan. Wat een historie en belang heeft deze man voor de stad Rotterdam gehad. Het is echt bewonderenswaardig wat Ardie al deze jaren heeft gedaan voor het eendaagse jaarlijkse evenement. We zijn ervan overtuigd dat we elkaar kunnen versterken. En dat gaan we ook zeker doen. Ook voor onze partners en leden biedt dit mogelijkheden binnen het netwerk.”

Het partnercontract heeft een strategische duur van vier jaren. Beiden bevestigen het belang van lange termijn relaties. Corijn: “Onze partners en leden zijn ook altijd op zoek naar lange termijn relaties. Pas dan kun je echte win-win situaties creëren. Vandaar dat die termijn helemaal niet vreemd is. Business Netwerk Rijnmond zoekt geen korte geluksmomenten maar gaat voor langdurige samenwerking.”

De volgende editie van de Bep van Klaveren Memorial vindt plaats op maandag 9 november 2015 in het Topsport Centrum te Rotterdam.

Over Bep van Klaveren:


Bep van Klaveren was een Nederlands bokser, die gedurende zijn carrière de bijnaam The Dutch Windmill verwierf. Van Klaveren werd tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam in 1928 kampioen in de klasse vedergewicht. In 1931 werd hij Europees kampioen lichtgewicht en in 1938 Europees kampioen middengewicht. Hij woonde een tijd lang in de Verenigde Staten, waar hij ondanks aankondigingen nooit om de wereldtitel bokste. Waarschijnlijk wilden de organisatoren niet het risico nemen dat de ook voor hen lucratieve wereldtitel in handen van een buitenlander kwam. In totaal bokste Van Klaveren 102 wedstrijden; hij won er 77, verloor 18 keer en 7 partijen eindigden onbeslist. Hij bokste op 19 maart 1956 zijn afscheidswedstrijd, tegen de Duitser Werner Handtke. Van Klaveren was niet alleen bekend vanwege zijn vechtlust (die hem in de gevangenis deed belanden, hij kreeg een jaar voor het buiten westen slaan van zijn vrouw, maar zat maar drie maanden uit), maar ook om zijn onverbloemd taalgebruik. Een bekend citaat van hem, over verslagen tegenstanders, was “Ik gaf hem een klap, hij hep nooit meer gebokst.” Tot kort voor zijn dood op 84-jarige leeftijd trainde hij nog elke dag.

Contactgegevens:


Stichting Bep van Klaveren Memorial

De heer Ardie den Hoed

Voorzitter

IJsseldijk-Noord 85

2935 BJ Ouderkerk aan den IJssel

info@bepvanklaverenmemorial.nl
www.bepvanklaverenmemorial.nl

Terug naar home