Nieuwe partner voor ROMAR – biodynamische verlichting toegevoegd aan het portfolio

Afgelopen vrijdag 12 juni maakte Team Romar kennis met Waldmann. Op deze stralende dag, vol daglicht, presenteerde Waldmann het bedrijf, productportfolio en filosofie. Vanaf heden kan Romar biodynamische verlichting aanbieden. Ook kan Romar middels deze samenwerking een uitgebreider assortiment aan kantoor-, zorg- en industrieverlichting aanbieden waardoor er een meer gevarieerd lichtplan geadviseerd kan worden.

Foto: het Romar team maakt kennis met het merk Waldmann

Het merk Waldmann staat voor innovatieve verlichtingsoplossingen. Het familiebedrijf werd in 1928 opgericht. De fabrikant ontwikkelt en produceert zowel hoogwaardige lampen voor industrie, zorg en gezondheid als systemen voor de medische fototherapie. De uitgebreide knowhow van de Waldmann-lichtingenieurs staat voor kwaliteit en permanente optimalisatie van productiviteit, veiligheid, gezondheid en energie-efficiëntie.

Van den Broeke (Waldmann): “90% van alle waarnemingen worden door het oog gedaan. Zowel visueel als niet visueel. Met niet visueel bedoelen wij processen in het lichaam welke gestuurd worden door licht. Denk bijvoorbeeld aan de stofwisseling, lichaamstemperatuur en je slaap- waakritme. Dit drukt uit hoe belangrijk licht voor ons mensen is.”

Biodynamische verlichting is de verzamelnaam voor dimbare verlichtingsarmaturen met meerdere kleuren lichtbronnen in combinatie met een regelsysteem. Goed licht heeft een gunstige uitwerking op ons welbevinden en onze gezondheid, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Licht stuurt diverse inwendige klokken die verantwoordelijk zijn voor ons dag-nachtritme. Het beïnvloedt ook belangrijke signaalstoffen en stofwisselingsprocessen. Hoewel onze biologische klok met een 24-uursritme genetisch bepaald is, moet ze elke dag door daglicht, of op daglicht gelijkend kunstlicht: biodynamisch licht, opnieuw gesynchroniseerd worden.

Annemieke Casteelen: “Met de biodynamische verlichting van Waldmann creëren wij een mooie aanvulling op ons portfolio. Met deze armaturen kan Romar innovatieve lichtplannen ontwerpen, volledig afgestemd op het welzijn van mensen. In de zorg, kantoren en industrie kunnen wij nu veel meer waarde toevoegen. Wij zijn erg blij met deze samenwerking!”

 

Foto: Van den Broeke en Casteelen bekrachtigen samenwerking

“Biodynamische verlichting geeft mensen terug wat hun tijdens hun werk op kantoor aan daglicht wordt ontnomen.” – Prof. dr. ing. Plischke

Kijk voor meer informatie op: http://www.romarled.nl/biodynamische-verlichting-wat-is-biodynamische-verlichting/   of http://www.romarled.nl/romar-partner-biodynamische-verlichting-waldmann/

Terug naar home