Unieke samenwerking tussen ondernemers en Calvijn Business School

Op dinsdag 24 februari om 12.00 uur wordt de nieuwe broodjeszaak van Rotterdam, Baker & Moore geopend. Leerlingen van de Calvijn Business School hebben meegedacht over de promotieplannen voor de nieuwe horecazaak en zullen deze op vrijdag 20 februari in de vorm van flashmobs tot uitvoering brengen.

  

Foto: ondernemers Paul Bakker & Eline Moore

 

 

De Calvijn Business School – partner van Business Netwerk Rijnmond – is een concept waarbij havo-leerlingen de kans krijgen om kennis te maken met ondernemers uit allerlei branches en zo hun ondernemend gedrag te ontwikkelen. Voorbeelden zijn onder andere het organiseren van verschillende netwerkbijeenkomsten voor ondernemers en het maken van promotie- en marketingplannen voor ondernemers.

De praktijk van ondernemerschap in de school

De ondernemers Paul Bakker en Eline Moor – lid van Business Netwerk Rijnmond – hebben besloten hun plannen voor het openen van een broodjeszaak, Baker & Moore, concreet te maken. Beide ondernemers hebben veel ervaring in de horeca die zij willen inzetten voor het unieke concept van Baker & Moore: “CREATE IT YOURSELF”. Vanaf het begin van deze plannen hebben Paul Bakker en Eline Moor de leerlingen van de Calvijn Business School betrokken bij hun ideeën door het vragen van feedback en op hun beurt hebben zij de leerlingen kennis laten maken met bijvoorbeeld het fenomeen “crowdfunding”. Kortom, de praktijk van ondernemerschap werd in de school gebracht en de ondernemers hebben gebruik gemaakt van de creativiteit en het ondernemende gedrag van de leerlingen van de Calvijn Business School. Dit heeft geresulteerd in het schrijven van promotieplannen voor Baker & Moore door leerlingen. Het beste idee heeft gewonnen en gaat nu ook uitgevoerd worden.

Flashmobs in Rotterdam

Op vrijdag 20 februari zullen op verschillende strategische plekken in Rotterdam flashmobs worden gehouden om de aandacht te trekken van voorbijgangers. Tegelijkertijd delen de leerlingen mooie flyers uit, waarop de datum van de opening van Baker & Moore wordt aangegeven. Een leuke vorm van promotie door leerlingen die gewend zijn om “out-of the box” te denken en er plezier in beleven om in het echte ondernemersleven te mogen meedoen. Om 17.00 uur is er een flashmob bij het Centraal Station en om 19.00 uur op de Hoogstraat (tussen HEMA en V&D).

Tijdens de officiële opening van Baker & Moore, die zal worden verricht door de heer Marco Pastors, directeur nationaal Programma Rotterdam Zuid, op dinsdag 24 februari zullen leerlingen van de Calvijn Business School hand- en spandiensten verlenen. Kortom, een unieke samenwerking tussen ondernemers en onderwijs. De toekomst van ondernemerschap wordt zo praktisch gemaakt!

 

Meer info over Baker & Moore: http://www.bakerandmoore.nl

 

 

Terug naar home