Nieuwe Theater De Stoep in Spijkenisse geopend

Met optredens van Karin Bloemen en de Ashton Brothers in het programma was Business Netwerk Rijnmond gisteren aanwezig bij de prachtige opening van het nieuwe Theater de Stoep aan het Theaterplein te Spijkenisse. De spiksplinternieuwe en moderne locatie is ontworpen door Ben van Berkel van UNStudio (tevens ontwerper van de Erasmusbrug te Rotterdam).
De bouw van De Stoep heeft 26 miljoen euro gekost.

 

    

Feestelijke opening 

Ruim 500 gasten waren gisteren aanwezig en zagen een trotse theatherdirecteur Reggy Barra. Het officiele programma werd geopend door Karin Bloemen die na het welkomstwoord door burgemeester Salet zorgdraagde voor de aftrap van het spectaculaire programma van de Ashton Brothers. Met deze opening werden direct de vele mogelijkheden zichtbaar van het prachtige theater.

Na het openingsprogramma werden de felicitaties overgebracht aan Reggy Barra en zijn team en was er gelegenheid tot het nuttigen van een hapje en drankje.

Over Theater De Stoep 

Het theater beschikt over twee theaterzalen, verschillende foyers, een theatercafé, artiestencafé, VIP lounge, vergaderruimtes en kantoren. De grote zaal heeft een orkestbak en biedt plaats aan 650 bezoekers. 461 zitplaatsen bevinden zich op de begane grond en 189 op het balkon. De kleine zaal heeft 200 zitplaatsen in een tribuneopstelling. Deze zaal zal tijdens Club Cabaret en het muziekcafé ingericht worden met tafeltjes en stoeltjes, zodat er weer een geheel andere sfeer ontstaat. Daarnaast zijn sta(pop)concerten mogelijk met een ingeschoven tribune.

In totaal telt de programmering rond de 190 voorstellingen in alle denkbare genres. In de grote zaal veel bekende toneelstukken, opera, cabaret, muziek, musical, dans en show. In de kleine zaal programma’s die daar beter tot hun recht komen, kleinschaliger en intiemer; o.a. beginnende cabaretiers, nieuwe makers, jeugdtheater, een muziekcafé met jazz en klassiek en een Club Cabaret.

NAW-gegevens Theater de Stoep

Telefoonnummer theaterkassa: 0181-652222

Telefoonnummer algemeen: 0181-652200

Theater de Stoep

Theaterplein 1

3201 DH Spijkenisse

Email: info@theaterdestoep.nl

Website: www.theaterdestoep.nl

Terug naar home