Fihuma Groep bestaat 20 jaar!

Dit jaar viert het Rotterdamse bedrijf Fihuma haar twintigjarige jubileum. In de afgelopen jaren is het bedrijf – lid van Business Netwerk Rijnmond – uitgegroeid tot Nederlands marktleider op het gebied van zuigen en blazen van droge stoffen.

Het begon allemaal in 1994 toen Henk Huijbers Fihuma oprichtte. Eerst alleen vanuit Rotterdam, en later ook vanuit Terwolde, verzorgde het bedrijf het zuigen en blazen van droge stoffen; zoals zand, grof grind, korrels en schelpen. Maar ook materialen als staalgrit, ertsen, substraat, fijngemalen kurk, vliegas, lavagranulaat, houtsnippers of split konden verwerkt worden. In 2004 werd de beslissing genomen om te fuseren met Erik’s Zuig- en Blaastechniek en Eric Nijemanting werd mede-eigenaar/directeur van Fihuma. Dankzij deze samenwerking kon Fihuma uitgroeien tot marktleider in Nederland.

 

Verdere uitbreiding

Daarvoor al, om precies te zijn in 1998, werd Fihuma Plus opgericht. Kerntaken van dit bedrijf zijn het slopen van alle soorten dakbedekking en dakisolatie, het leggen van daktegels en het aanbrengen van grof grind op daken. Gezien de groeiende vraag naar het beter isoleren van woningen, was in 2007 ook de start van Fihuma Bodemafsluiting niet meer dan logisch. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het bestrijden van vocht, stank en koude in kruipruimtes door middel van het aanbrengen van isolatie.

In 2004 werd er gestart met uitzendbureau HWE Professionals BV, gespecialiseerd in uitzenden, werving en selectie en payrolling in de regio Rijnmond, Dordrecht en de Hoeksche Waard. Het uitzendbureau is NEN4400-1 en VCU-gecertificeerd.

Uitstekende aanvulling

Tegenwoordig bestaat de Fihuma Groep dus uit drie takken: Fihuma BV, Fihuma Plus en Fihuma Bodemafsluiting. De drie bedrijven vullen elkaar uitstekend aan, zodat Fihuma een veelzijdig, efficiënt en dynamisch bedrijf is. Fihuma heeft alle mankracht, alle materialen, alle machines en alle kennis in huis om het werk op de juiste wijze uit te voeren. Wanneer je Fihuma inschakelt ben je verzekerd van dienstverlening en service van hoge kwaliteit.

In de toekomst

Fihuma zit nog vol ambities en natuurlijk blijft het bedrijf zich in de komende twintig jaar verder ontwikkelen. In de afgelopen periode is het bedrijf vooral in de ‘breedte’ gegroeid en daarom is het een vanzelfsprekende stap om nu de verdieping op te zoeken. Dit houdt in dat advisering een belangrijke rol zal gaan spelen om de klant volledig te kunnen ontzorgen. Fihuma kijkt dan per project welke oplossing het beste bij zowel het pand als de wensen van de klant past. Kennis en vakmanschap zullen daardoor nóg belangrijker worden om optimale resultaten te verkrijgen.

Via de website, Facebook, Twitter en LinkedIn blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen van het bedrijf. Bovendien vind je hier te zijner tijd ook alle informatie over het jubileum.

Fihuma

Stadionweg 27

3077 AN Rotterdam

Tel. 010-2921005

www.fihuma.nl

Terug naar home