Stem voór 10 juli op ‘De Hef’ inzake Stadsinitiatief

Stoer, sterk en elegant. Rijk aan historie. Jarenlang vormde deze spoorbrug de verbinding tussen Noord en Zuid. De Hef is één van de laatste werkende hefbruggen, maar een trein rijdt er al lang niet meer over. Al jaren kijkt hij werkeloos uit over de stad, maar in de verkiezing van Stadsinitiatief Rotterdam heeft de Hef nu een kans op een nieuw leven gekregen.

De Hef is de populaire benaming voor de buiten gebruik gestelde spoorweghefbrug over de Koningshaven in Rotterdam, die het Noordereiland scheidt van de wijk Feijenoord. De officiële naam is Koningshavenbrug.

De Hef is één van de laatste hefbruggen in zijn soort. Hij vormt de brug tussen Noord en Zuid. Hij heeft de Tweede Wereldoorlog overleefd en de stad zien herrijzen. Hij wordt niet meer gebruikt, maar als de Hef weggaat, verdwijnt één van de weinige historische bezienswaardigheden van de stad.

Met steun van de Rotterdammer kan de Hef een nieuwe toekomst krijgen. Misschien wordt het wel de nieuwe werkplek, leerplek, favoriete klimplek, inspiratieplek of laatmaar-lekker-waaien-plek. Maar de Hef heeft wél de stem van Rotterdam nodig om te winnen.

Aan de Hef wordt uiterlijk niets veranderd. Op de noordelijke aanbrug komt een museum in treinwagons en op de zuidelijke aanbrug de brasserie die voor iedereen toegankelijk is. Vanaf juni 2016 kan iedereen de Hef bezoeken. Met een beetje lef kun je er vanaf tokkelen, er over heen klimmen of met de hefbrug omhoog.

Stem op de HEF!

Het plan is een initiatief van Stichting Hef Experience en Brotherhood Holding. Het plan vraagt om een investering van 3 miljoen euro van het stadsinitiatief. Door de onderneming zelf wordt er daarnaast ruim 3,2 miljoen euro geïnvesteerd. Brotherhood Holding is een Rotterdamse organisatie en onder meer verantwoordelijk voor de exploitatie van de Euromast en in het verleden ook Hotel New York en andere succesvolle restaurants in Rotterdam.

Een overzichtstentoonstelling over de Hef is tot 10 augustus gratis te bezoeken op de woensdag tot en met zaterdag in Galerie Wind te Prins Hendrikkade 124a op Noordereiland. De Hef is vanaf de bouw in 1925 tot heden een inspiratiebron voor kunstenaars, dichters, schrijvers en liefhebbers. Kom dus gezellig langs om te genieten van hun werk.

En vergeet niet te stemmen op DE HEF via www.dehef.nl of www.stadsinitiatief.nl/finalisten/de-hef. Het stemmen is eenvoudig en zo gebeurd. Ter informatie: Je dient wél in Rotterdam te wonen én 12 jaar of ouder te zijn.

Terug naar home