Lid Van der Linde voert monsterklus catering nucleaire top uit

Wat de Amerikaanse president Obama gaat eten tijdens zijn verblijf in Nederland is nog een geheim. Wie zijn maaltijden, en voor ieder ander tijdens de nucleaire top in Den Haag , gaat maken echter niet. Die eer is aan cateraar Van der Linde uit Berkel en Rodenrijs.

Een monsterklus, die slechts ‘eens in je leven’ voorkomt, aldus Hans van der Linde.
Toen hij hoorde dat hij de opdracht had, pinkte hij een traantje weg. ‘Dit is een once in a life time klus.’ Van de Linde is overigens al bijna een week bezig met de voedselvoorziening rond de top. Dagelijks worden voor zo’n duizend mensen eten bereid, zoals politiemensen en militairen. Vanaf zondag zijn de wereldleiders aan de beurt.

Ondanks de komst van de hooggeplaatste gasten lijkt Van der Linde niet zenuwachtig. Wel gelden er strikte veiligheidsmaatregelen. ‘Zaterdag wordt het pand hier afgesloten, en gelden dezelfde veiligheidsregels als bij het World Forum’, zegt de cateraar tegen Omroep West. In de de Berkelse vestiging wordt alles voorgewerkt, en in de vier tijdelijke keukens van het World Forum worden de maaltijden verder bereid.

Wat gaat Obama eten?

‘Het eten gaat in verzegelde koelingen en wordt onder motorbegeleiding naar Den Haag gebracht’, weet Van der Linde. Wat Obama gaat eten, mag hij helaas niet verklappen. ‘Daar ga ik niets over zeggen’, is het antwoord op de brandende vraag. ‘Het is bovendien een verrassing’. Dat het vanwege de fotomomentjes geen spinazie zal zijn, werd eerder duidelijk.

Dat het driegangendiner uit allemaal Hollandse producten bestaat, is overigens geen geheim. De maaltijd zal worden samengesteld door meesterkok Jonnie Boer. 3500 maaltijden moet Van der Linde komende maandag serveren en even zoveel op dinsdag. Alle verloven bij de cateraar zijn daarom ingetrokken. Van der Linde heeft alle beschikbare koks ingezet. In totaal zijn er 525 mensen met de maaltijden in de weer.

‘Ik denk dat er geen kok meer te vinden is die niet voor de top werkt’, grapt Van der Linde. Aan de verzoeken die hij krijgt van voormalig medewerkers, om te komen meehelpen, merkt Hans van der Linde hoe bijzonder de opdracht, waarvoor vier bedrijven in de race waren, is. Zelfs koks die al met pensioen zijn belden hem op. ‘Ik heb telefoontjes gehad van mensen die hier 15 jaar geleden hebben gewerkt.’

Terug naar home