Type 2 Solutions uit Ridderkerk verzorgt palletlabel bij Origin Fruit Direct

Vanuit diverse retailers in Europa ontving Origin Fruit Direct, gespecialiseerd in het vermarkten van druiven en citrusvruchten, het verzoek om de pallets te voorzien van het GS1-label. Met de SaaS-oplossing Palletlabel van Type 2 Solutions kan Origin Fruit Direct aan alle klantspecifieke en GS1-eisen voldoen. “Het is een gebruiksvriendelijke en slimme webapplicatie die het mogelijk maakt om specifieke eisen die retailers hebben ten aanzien van etikettering te realiseren. Palletlabel past uitstekend bij onze klantgerichte aanpak”, zegt Bert van Leeuwen, accountmanager bij Origin Fruit Direct.

“Wij werken intensief samen met onze klanten en telers. Transparantie, betrouwbaarheid en kwaliteit staan hierbij voorop. De retailer krijgt aansluitend op zijn vraag van ons een passend programma voorgesteld waarbij we de farmmanagers persoonlijk betrekken. Wij vinden het belangrijk dat de klant een gevoel krijgt bij de farm waar zijn product vandaan komt. Samen adviseren en ondersteunen we de klant. Zo weet de retailer exact wat hij kan verwachten.”

Logistiek op maat

“De klant kan de producten afnemen onder ieder gewenst label, dat van de teler, een neutraal label of een privatelabel. Door middel van een extra pakstation en warehouse in Venlo bieden wij ook de mogelijkheid om dezelfde dag nog orders uit te leveren in Zuid-Duitsland. Zo kunnen we samen met onze logistieke partners snel leveren. Dit stellen onze klanten zeer op prijs,” vult Charika Sundermeijer, account manager bij Origin Fruit Direct, aan.

Retail eist palletlabel

“Vanuit diverse retailers in Europa ontvingen wij dit jaar het verzoek om onze pallets te voorzien van labels conform de GS1-standaard. Aanvullend vroegen een aantal klanten om een zogenaamd box-end label met GS1 artikelcode (GTIN). Voor ons was dit nieuw,” vertelt Bert van Leeuwen verder. “GS1 Nederland adviseerde ons en al snel kwamen wij er achter dat een GS1-label complexer is dan dat je in eerste instantie denkt. Via de GS1 website kwamen wij in contact met een aantal GS1 implementatie partners die ons hierbij konden helpen.”

Klantspecifiek etiketteren

“Type 2 Solutions sprak ons direct aan. De manier van aanpak, de oplossingsgerichtheid en het transparante prijsmodel, gaf direct vertrouwen. Na de demo die Type 2 Solutions bij ons op kantoor gaf besloten we te kiezen voor Palletlabel. Type 2 Solutions heeft, als GS1 Solution Provider, toegang tot het internationale GS1 netwerk. Voor de implementatie van Palletlabel namen zij eerst contact op met onze retailklanten en de GS1 organisatie in de betreffende landen. Palletlabel is zeer gebruiksvriendelijk. Het is een slimme webapplicatie die het mogelijk maakt om specifieke eisen die retailers hebben ten aanzien van etikettering te realiseren. Daarnaast zorgt Type 2 Solutions voor beheer en hosting, zodat wij geen omkijken hebben naar de software.”

Klantgerichte aanpak

“Met Palletlabel worden alle gegevens centraal beheerd zodat wij online kunnen zien wie, wanneer welke code en welk label voor welke klant heeft aangemaakt. Het is een gebruiksvriendelijke en flexibele webapplicatie die alle klantspecifieke vragen ten aanzien van etikettering kan beantwoorden. Palletlabel past uitstekend bij de klantgerichte aanpak van Origin Fruit Direct”, concludeert Bert van Leeuwen.

Origin Fruit Direct

Origin Fruit Direct distribueert vanuit de Rotterdamse haven fruit naar retailers en sapfabrikanten in Europa. OFD is gespecialiseerd in het vermarkten van druiven en citrusvruchten grotendeels afkomstig uit Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Voor meer informatie: www.originfruitdirect.nl

Over Type 2 Solutions …clear vision on data

Type 2 Solutions uit Ridderkerk – lid van Business Netwerk Rijnmond –  is een consultancy bedrijf gespecialiseerd in datamanagement, labelmanagement en auto-id. Onze klanten zijn (wereldwijd) actief in de Food, Pharma, Logistiek, Utility en Luchtvaartsector. De opdrachten die T2S voor deze instellingen uitvoert hebben altijd te maken met het verplaatsen of veranderen van grote aantalen gegevens. Denk aan migratie, transitie, schoning, verrijking en de implementatie van nieuwe wetgeving en de GS1-standaard.

Terug naar home