Genomineerden Ondernemersprijs Rotterdam bekend

Neele Groep uit Hoogvliet, Ortec Finance uit Rotterdam en ROGAM uit Rotterdam zijn uit ruim 70 kandidaten door de vakjury genomineerd voor de Ondernemersprijs Rotterdam 2012. Zij werden door jurysecretaris Hans Klein Swormink van Kamer van Koophandel Rotterdam aangenaam verrast met een taart en oorkonde. De komende maanden gaan de drie genomineerden de strijd met elkaar aan om zowel de stem van de vakjury als die van het grote publiek voor zich te winnen. De winnaar wordt op maandag 4 maart 2013 bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Beurs-WTC te Rotterdam.

 

 

Foto: De nominatie voor Neele Groep werd feestelijk bekend gemaakt…


Unaniem lovend
Kamer van Koophandel Rotterdam zet succesvol ondernemerschap in de regio in de schijnwerpers met de jaarlijkse competitie om de Ondernemersprijs Rotterdam. Dit jaar staat de prijs in het teken van ‘succesvol en grensverleggend ondernemerschap’. De jury was unaniem lovend over de drie bedrijven, omdat zij zich binnen dit thema sterk weten te onderscheiden. ‘Het wordt een ware strijd der titanen’, zo sprak de jury. ‘Het zijn alle drie sterke ondernemingen die ook in economisch mindere tijden een prijzenswaardige groei hebben doorgemaakt.’

Neele Groep B.V.
Neele Logistics is één van de grotere, onafhankelijke logistieke dienstverleners in Rotterdam. Het familiebedrijf, opgericht in 1966, is uitgegroeid tot een organisatie met acht vestigingen in Europa. Naast Europees wegtransport is het bedrijf gespecialiseerd in fysieke distributie en warehousing, algemene en douane expeditie, containertransporten en zeevracht. ‘Het thema grensverleggend ondernemen is op ons lijf geschreven’, reageerde mede-directeur Peter Vinke positief verrast op het bezoek van de jurysecretaris.

Ortec Finance B.V.
Ook Ortec Finance levert haar diensten tot ver over de grenzen. Het bedrijf is wereldwijd actief met het verstrekken van advies op het gebied van risk en return management. Ortec is opgericht in 1981 en heeft inmiddels 170 medewerkers in dienst. Het is gespecialiseerd in onder andere economie, investment management en informatietechnologie. Het voltallige managementteam werd vanmorgen door de komst van de jurysecretaris verrast. ‘Ik had eerst nog wel mijn twijfels om ons kandidaat te stellen voor deze prijs, maar we zijn meer dan vereerd met de nominatie en gaan nu ook voor de winst!’ aldus Ton van Welie, CEO Ortec Finance.

ROGAM
Derde genomineerde is ROGAM, al 55 jaar officieel dealer van Mercedes-Benz personen,- en bedrijfswagens en vertegenwoordiger van de merken Smart en Mitsubishi Fuso. Naast de verkoop en reparatie van personen-, bestelwagens en trucks verzorgt ROGAM ook schadeafhandeling, onderdelen, leasing en vervangend vervoer. Het bedrijf deed in 2006 eerder mee aan de Rotterdamse Ondernemersprijs en greep toen met een plaatsing bij de laatste drie, de prijs net mis. ‘Prachtig dat we wederom zijn genomineerd! Absoluut een erkenning voor onze dienstverlening. Dit keer gaan we voor de eerste plaats’, liet directeur Hans van Ruiten enthousiast weten.

Publieksstem
Vanaf 28 januari kan het grote publiek op kvk.nl/ondernemersprijs een stem uitbrengen op zijn, of haar favoriet. De vakjury neemt de publieksstem mee in haar eindoordeel. De bedrijven worden beoordeeld op visie en strategie, financiën, personeel & organisatie, marketing, klantrelaties, marktpositie, continuïteit en persoonlijke kenmerken.

Mr. K.P. van der Mandele Penning
Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt aan een Rotterdamse ondernemer die zich naast zijn bedrijf op een bijzondere manier inzet voor de stad Rotterdam. Ondernemers en geïnteresseerden die de prijsuitreiking willen bijwonen, kunnen zich voor deze gratis (netwerk)bijeenkomst aanmelden via kvk.nl/ondernemersprijs.

Bron: Kvk

Terug naar home