Een duurzame netwerkavond bij ROC Mondriaan….

En dat was het zeker…. Het opbouwen en onderhouden van duurzame relaties bij Business Netwerk Haaglanden (BNH) was gisterenavond bij ROC Mondriaan aan de Kon. Marialaan te Den Haag zeker een belangrijk onderdeel van de avond tijdens het ‘Duurzaam Dineren met Directeuren’ dat voor de partners en premium leden werd georganiseerd.

Dat topkok Niven Kunz voor (maximaal) 80 personen zijn kookkunsten samen met de ROC Mondriaan studenten wenste te tonen, gaf een prachtige affiche weer van een avond die vol van verbinding en heerlijk eten en drinken stond. Met het centrale thema ‘duurzaamheid’ als juiste lading. Kunz – die samen met zijn vrouw eigenaar is van Restaurant Triptygue in Wateringen en afgelopen week een Michelinster ontving – staat erom bekend om duurzame producten en groenten de hoofdrol te laten spelen in zijn diverse gerechten. In een kort interview met Jacqueline van der Zwan, directeur ‘International Hotel and Management School’,  lichtte Kunz zijn visie en aanpak toe.

Foto: een blik op een succesvolle verbindingsavond ‘Duurzaam DMD’ van BNH met Harry Wientjens van de Rabobank regio Den Haag die de aanwezigen meenam in de duurzaamheidsopgaven van de komende jaren

Eerder had Rianne van der Meij van het College van Bestuur het openingswoord verricht, waarna Leonard van Spronsen van BNH het programma verder inleidde. Harry Wientjens van BNH partner Rabobank gaf zijn inzichten weer over de duurzaamheidsopgave van het bedrijfsleven de komende jaren. ‘Steeds meer en meer weegt de duurzaamheidsopgave mee in alle afwegingen die bedrijfsmatig genomen worden door ondernemers. Het is van belang om met elkaar de duurzaamheidsopgave verder vorm te geven. Dat is onontbeerlijk voor de toekomst van bedrijven’, aldus een duidelijke Wientjes die namens de Rabobank de hand toereikt aan de aanwezigen om als bank hier de ondernemers mee te helpen. ‘Het is een opgave die ons allen aangaat’.

Tijdens het programma werd het speciale acht gangen menu van topkok Niven Kunz geserveerd. Met de kundige medewerking van de diverse ROC studenten in zowel het keukengedeelte als het bedienend gedeelte werd het praktijkgedeelte voor de studenten danig op de proef gesteld. Ook hier werd in het kader van duurzaamheid het belang van opleiding versus praktijkervaring geïllustreerd, waarbij de gastvrijheid van zowel het ROC Mondriaan als van de studenten er als uitmuntende factor bovenuit sprong. Dat de inspiratie bij de studenten ervan af spatte, was wel duidelijk toen Jacqueline van der Zwan aan twee studenten de toekomstdromen vroeg, waarbij het uiteindelijk het opzetten van een eigen restaurant met luid applaus begroet werd door de aanwezigen.

Tussen de gerechten door gaf Leonard van Spronsen ook de microfoon aan een aantal ondernemers die hun blik op het thema ‘duurzaamheid’ deelden met het publiek. De afsluiting van de avond werd ingeleid door Harrie de Bruijn. De Bruijn – ondanks zijn afzwaaien vorig jaar nog sterk betrokken bij ROC Mondriaan – zag met trots aan hoe deze duurzame avond was verlopen. ‘Een mooi gegeven dat onderwijs, praktijk maar vooral studenten en ondernemers op deze wijze samen deze prachtige avond hebben mogen opzetten en beleven. Het blijft belangrijk om in deze verbinding te blijven investeren met elkaar. Daar ben ik dankbaar voor en ik ben ervan overtuigd dat deze studenten een mooie toekomst voor de boeg hebben’, aldus de Bruijn die de studenten op het podium vroeg, waarna met luid applaus de dank werd bekrachtigd.

Kortom, het was een prachtige, verbindende avond om in de boeken te schrijven, maar zeker ook om vervolg aan te geven…..

#netwerk #onderwijsenondernemers #verbinden #bnh #haaglanden

Binnenkort zijn alle foto’s op de website van BNH te zien.

Terug naar home