Alpe d’HuZes: ‘Dichter bij de hemel kom je niet…’

‘Wij hebben helaas op veel te jonge leeftijd onze (schoon)vaders verloren aan kanker. Ook in onze nabije omgeving van vrienden en bekenden horen we het veel. Voor die mensen fietsen wij en zijn we hier aanwezig, zodat die verhalen hopelijk positief zullen eindigen’, aldus Jimmy en Tamara Huybers en Leonard en Sharon van Spronsen.

Leonard van Spronsen vervolgt: ‘Wij reizen op dit moment met twee camperbusjes door Frankrijk om daarboven op de berg deel te nemen aan de bezinningsbijeenkomsten en het doen van hand- en spandiensten als één van de vele vrijwilligers. Het is mooi om aan een wereld te werken, waarin je niet meer doodgaat aan kanker’. Van Spronsen – die zélf al twee keer eerder deel heeft genomen – vindt het belangrijk dat er geld voor onderzoek en behandeling opgehaald wordt. ‘Wij wilden deze keer graag met z’n vieren (opnieuw) de bijzondere sfeer op de berg ervaren en ons inzetten als vrijwilliger tijdens de koersdagen’.

Foto (vlnr): Sharon van Spronsen, Leonard van Spronsen, Jimmy Huybers en Tamara Huybers en route naar Alpe d’HuZes

Ook voor Jimmy Huybers is dit een speciaal moment. ‘Onze vader Jan Huybers overleed in november 2016 aan deze vreselijke ziekte. Hij is oprichter en grondlegger in 1976 van ‘de Vogelkelder’.  De grote en snelle groei is te danken aan hem. Het Jan Huybersplein is een groot eerbetoon aan hem en nog steeds dagelijks wordt er binnen het team van Avonturia over hem gesproken en aan hem gedacht. Ook hopen wij de nabijheid te mogen ervaren van hem en degenen die wij zo moeten missen. Want ‘dichter bij de hemel kom je niet’. Vandaar dat we woensdag onze best doen om 1x naar boven te fietsen. Dit is de beklimming speciaal voor de vrijwilligers’, aldus een gemotiveerde Jimmy Huybers.

Volg hier de route en de avonturen van het viertal….

Doneren kan natuurlijk ook!  DONEER! Zie

Over Alpe d’HuZes

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op de eerste donderdag van juni (dus 6 juni 2024) beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen.

 

 

Terug naar home