Sinterklaasintocht op zaterdag 13 november op Scheveningse bodem!

Urgent gezocht: sponsoren voor financiële en creatieve bijdragen voor doorgang Sinterklaasintocht Den Haag!

Wat vorig jaar niet mogelijk is, kan nu gelukkig voor de kinderen wederom georganiseerd worden: het Sinterklaasintocht 2021 Den Haag. ‘Vanwege de corona-maatregelen moesten we vorig jaar digitaal uitwijken, waarvan een korte film op Omroep West het resultaat was. Erg zonde voor de kinderen’, aldus mede-organisator Peter Boelhouwer van DB Evenementen (partner van Business Netwerk Haaglanden).

Maar dit jaar is het weer zover. Mits er uiteraard voldoende sponsoren gevonden worden. Zaterdag 13 november 2021 omstreeks 11:30 uur zal Sinterklaas weer voet op Scheveningse bodem zetten. Burgemeester Jan van Zanen zal namens de stad traditiegetrouw Sinterklaas van harte welkom heten en na een podiumceremonie en optreden van ‘Ernst & Bobby en de rest..’ zal de rijtoer starten met een bezoek aan de prachtige, versierde winkelstraten om te eindigen op het Plein in de binnenstad van Den Haag.

Wel zit Boelhouwer met een financieel gat in de begroting. ‘Uiteraard ontvangen we een subsidie van de gemeente Den Haag om de intocht in de haven en in de binnenstad mogelijk te maken. Door omstandigheden zijn er helaas een aantal sponsoren afgehaakt. Zolang ik mij kan herinneren wordt er ook een rijtoer georganiseerd, welke mogelijk wordt gemaakt door de ondernemers in de winkelstraten en ondernemers die vinden dat dit feest gevierd moet worden. Sommige ondernemers maken naast sponsoring ook gebruik van de mogelijkheid om mee te rijden tijdens deze feestelijke optocht. En er zijn diverse manieren om logo’s in beeld te brengen via o.a. social media kanalen.’, aldus Boelhouwer.

Na overleg met de hulpdiensten is besloten de rijtoer iets in te korten. Boelhouwer hierover: ‘Dit betekent dat wij helaas een aantal elementen uit de route moeten halen. Te denken valt aan groot materieel, maar helaas zal er ook i.v.m. onder andere een wegopbreking een winkelstraat komen te vervallen. Kortom, wij hopen dat sponsoren met een financiële en creatieve bijdrage de intocht als geheel wederom mogelijk maken. Dit kan door bijvoorbeeld mee te rijden in de optocht, het kopen van kaarten om Sinterklaas tegemoet te varen maar in overleg maken wij graag een voorstel op maat’.

Bijgaand heeft de organisatie een opzet opgesteld wat de mogelijkheden zijn. Wilt u ook als ondernemer dat het Sinterklaasintocht in Den Haag doorgang vindt? Neem dan per direct contact op met de organisatie via Peter Boelhouwer, peter@dbevenementen.nl of bel via 06-48131749.

Terug naar home