Hoornwijckgroep: ‘Nieuwe wet WHOA helpt faillissementen voorkomen’

Partners Leo van den Nouweland en Ronald Bakker van de Hoornwijckgroep – kringlid van Business Netwerk Haaglanden – zijn eensgezind. ‘De huidige coronasituatie hakt er bij veel bedrijven in. Het beperkt aantal faillissementen van bedrijven tot dit moment, baart ons de nodige zorgen. De nieuwe wet WHOA kan faillissementen voorkomen. Daar kunnen wij bij helpen,’ aldus het duo van het Rijswijkse administratiekantoor.

Van den Nouweland: ‘Nog nooit zijn er zo weinig faillissementen geweest. Naar onze mening komt dit mede door de huidige noodsteun van de overheid. Daardoor blijven bedrijven mogelijk wat langer overeind. De situatie is voor veel bedrijven namelijk precair, maar omdat er geen of nauwelijks inkomsten zijn en er wel overheidssteun aangevraagd kan worden, ligt de lat om een faillissement aan te vragen wellicht wat hoger.’

Foto: geheel links Leo van den Nouweland naast Ronald Bakker: ‘WHOA moet faillissementen voorkomen’

‘Wij verwachten dat door de coronapandemie veel ondernemingen hun bedrijfsvoering uiteindelijk niet op de gebruikelijke manier kunnen voortzetten en dat daardoor meer ondernemingen te maken gaan krijgen met geldproblemen en misschien zelfs met faillissement. In het 4e kwartaal 2020 heeft de Overheid de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) aangenomen die dit kan helpen voorkomen. De wet maakt het voor ondernemingen makkelijker om een akkoord te bereiken met de schuldeisers en aandeelhouders over de herstructurering van schulden. Uiteraard kunnen wij bedrijven hierbij helpen,’ verklaart Bakker.

Meer weten? Lees verder via deze link!

Hoornwijck Groep V.O.F.
Park Hoornwijck 2
2289 CZ RIJSWIJK

Tel: 088-3198080 – info@hoornwijckgroep.nlwww.hoornwijckgroep.nl

 

Terug naar home