Duncan Smit van DutchVR: ‘Ongekende mogelijkheden met Virtual Reality’

Virtual Reality (VR) wordt steeds interessanter in diverse toepassingen. ‘Bijna iedereen heeft tegenwoordig een supermoderne telefoon met wifi op zak, dat maakt VR ineens toegankelijk voor een groot publiek’, aldus Duncan Smit van DutchVR, lid van Business Netwerk Haaglanden en gevestigd in het Binck36 gebouw te Den Haag.

Foto: Duncan Smit (2e links) tijdens de opname van de DURIN studie afdeling Neurologie LUMC, waarbij door VR onderwijs voor 5 ziekenhuizen wordt opgezet

Als je bij Smit over VR begint, dan is hij in zijn sas: ‘Wij maken software voor VR tools, en proberen de gebruiker zo iets te laten zien wat er niet is. Het leuke is dat er eigenlijk geen beperkingen zijn. We kunnen alles bouwen. Als er nieuwe VR hardware op de markt is, leven we ons daar meteen op uit en ontwikkelen we een nieuwe app.’

‘Een mooi voorbeeld is onze samenwerking met Pre-view | Virtuele zorgbeleving, inzake het opzetten van virtueel onderwijs. Wij leveren hierbij het platform en de content voor trainingen en patient journey richting een ingreep of behandeling,’ aldus een enthousiaste Smit, die de mogelijkheden van VR als oneindig beschouwd.

Meer weten over de mogelijkheden van DutchVR? Contact Duncan Smit of ga naar www.dutchvr.com

 

Terug naar home