Praktijk voor oosterse geneeswijzen

Schuilenburg 91
3328 CL  Dordrecht

06-15245467

hjvgaag@telfort.nl Bekijk website

Henny van der Gaag is gespecialiseerd in Oosterse geneeswijzen. Al twintig jaar helpt ze mensen met pijnklachten. Waar de Westerse geneeswijzen tekort schieten, vullen de Oosterse het volgens haar perfect aan. Het gaat niet alleen om de plek waar het pijn doet, weet ze. Maar juist om de plek waar de pijn vandaan komt. Ook maakte ze jarenlang deel uit van het medische team bij FC Dordrecht. Ze hielp spelers sneller te herstellen en kreeg al snel een reputatie als ‘de vrouw met de naalden’. Ze deed de enge bijnaam alleen geen eer aan. “Ze konden voor verhalen altijd bij me terecht.”

 

In 1997 begon ze haar eigen praktijk. “In het Westen kijken ze heel erg naar waar je pijn zit en wat je daaraan kunt doen. Terwijl het zo belangrijk is om te kijken waar die pijn vandaan komt, wat de oorzaak is. Kijk, als je last van je nek hebt, is de kans groot dat het door je houding komt.” Henny demonstreert een moeilijke houding en zegt dan: “Ik bekijk het hele plaatje, van top tot teen.” En dat kan blijkbaar veel mensen helpen: “Sommigen lopen al tijden bij de pijnpoli en komen dan bij mij. Vaak worden ze dan bij mij wel van hun pijn afgeholpen.” Dat ze geen tovenaar is, hoef je Henny niet te vertellen. Ze staat duidelijk met beide benen op de grond. “Er zijn ook een heleboel mensen die ik niet kan helpen, dat is nou eenmaal zo.”

Terug naar het overzicht

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Wilt u ook maandelijks de nieuwsbrief van Business Netwerk Zeeland ontvangen, schrijf u zich dan nu in via het onderstaande formulier:
klik dan hier