Geslaagde lunchbijkomst over AI

Donderdag 5 september waren de leden van Business Netwerk Rijnland te gast bij een lunchbijeenkomst over AI. Als gasten van Business Netwerk Haaglanden schoven wij aan voor een thema-middag over AI.
Gastsprekers Rodger Werkhoven & Jan van Wijgerden praten de aanwezigen bij over de ontwikkelingen van AI (artificiële intelligentie). De eindconclusie van duidelijk: ‘De ontwikkeling van AI biedt kansen en gevaren en is eigenlijk nog maar pas begonnen’.

Na een heerlijke lunch (met aan dank aan de prima catering van LEEF Restaurant lagen de ongeveer 75 deelnemers al snel aan de lippen van de eerste gastspreker Jan van Wijgerden die de wereld van AI toelichtte. ‘Als je ziet welke investeringen in AI al worden gedaan in vergelijking met andere hypes, kan het niet anders zijn dat de ontwikkeling van AI pas in de beginfase zit. Dit wordt groots’, aldus Van Wijgerden die naast de toelichting een aantal toepassingen binnen AI aan het licht bracht.

Ook de tweede gastspreker, Rodger Werkhoven, kreeg de luisteraars op zijn hand. Als pionier op het gebied van AI en digitale innovatie, is Werkhoven toegetreden tot een selecte groep bij OpenAI, waar hij een aanzienlijke bijdrage leverde aan de beta-lancering van DALL E 2 en de basis legde voor het succesvolle debuut van ChatGPT in september 2022. In vogelvlucht zorgde Werkhoven met zijn eigen vorm van presenteren voor een krachtige inkijk in een deze ontwikkeling die uiteindelijk stapsgewijs de wereld lijkt te veroveren.

Een mooie afsluiting van een interessante en geslaagde bijeenkomst. Duco Rob, Jorrit Roskam en Max Kersbergen van de gastlocatie DesktopToWork aan de Laan van Waalhaven te Den Haag, hadden de bijeenkomst uitstekend voorbereid. Met de partners en kringleden van BNH hadden Leonard van Spronsen en Steven Corijn ook de leden van Business Netwerk Rijnland met Diana Boer exclusief uitgenodigd.

Foto onder: gastspreker Jan van Wijgerden tijdens zijn interessante insteken omtrent de ontwikkeling van AI tijdens het AI-event gisteren bij DesktopToWok.

Terug naar home